Text i fotos: Rafa Marrasé


Els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 ja tenen, com a mínim, mascota. Es diu Tarracus i és obra d’Aleix Girona, alumne de l’IES Joan Puig i Ferrater de la Selva del Camp tot i que quan va fer el dibuix estudiava a l’escola Abel Ferrater. Tarracus representa un nen amb un casc de legionari que té un plomall (cresta) amb els colors de la bandera de Tarragona. El color de la figura, groga, representa el to groguenc de la muralla de la ciutat, el casc és blau pel mar i també porta un mocador de casteller lligat al canell.

El dibuix ha estat adaptat per l’il·lustrador francès Jean Jullien, l’artista que va fusionar la torre Eiffel i el símbol de la pau (Peace for Paris) arran dels atemptats de París.

IMGP8885(1)m

A l’acte hi van assistir el president del Comitè Internacional, Amar Addadi, el president del Comitè Organitzador,Josep Fèlix Ballesteros, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, el president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal i el rei d’Espanya, Felip VI.

La tria, com sempre en aquest tipus d’actes, va crear disparitat d’opinions i, tot i que l’opinió majoritària era que es tractava d’una mascota simpàtica, alguns dels assistents van manifestar la seva predilecció per altres propostes que també van arribar a la final.

El Teatre Tarragona, lloc on es va celebrar l’acte, estava ple de gom a gom d’escolars que havien participat en el concurs per fer el disseny de la mascota.

IMGP8767(1)m

La cerimònia va tenir un marcat caire infantil que només es va trencar amb els parlaments d’Alejandro Blanco, Amar Addadi i Josep Fèlix Ballesteros. Van haver-hi contes, música i dansa, en un acte que va durar poc menys d’una hora i que va reunir a totes les autoritats civils i militars.

IMGP8869(1)m  IMGP8940(1)m IMGP8987(1)m

1 COMENTARI

Comments are closed.