Nadal sense neu. Nadal a Tarragona

Text Marc Ponts. Fotos Pierre Grubius

DSC_4452Podria semblar que la climatologia mediterrània no acompanya l’estètica nadalenca. A Tarragona, generalment, no hi neva. Tampoc hi han les clàssiques teulades de pissarra inclinades ni les caramelles de gel penjades als voladissos, ni els brolls de les fonts glaçats. Elements característics dels paisatges urbans nadalencs de postal. Però no es cert. Si més no, no és cert del tot. A Tarragona s’engalanen carrers i places i s’organitzen activitats, cursos, tallers, fires, mercats i concerts de música per a vestir la ciutat de Nadal.

L’encesa de llums

Advertisement

Els llums de Nadal que engalanaran carrers i places de la ciutat fins a la diada de Reis, el 6 de gener, te prevista l’encesa el 24 de novembre amb una gran festa a la Rambla Nova.

Espectacles

Entre els destacats cal esmentar el cicle de Petits Contes de Nadal que recorrerà tots el barris de la ciutat. També es destacable el cicle de concerts de música que l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants de la Via T, organitzen als carrers d’aquest eix comercial de la ciutat. Però el plat fort arriba amb diverses representacions de teatre, musicals i tradicionals; i diverses audicions de concerts de cambra.

Advertisement
Advertisement

Festes i tradicions

Les festes i tradicions van, principalment, orientades al públic més jove. Els més petits podran gaudir d’un cicle de “Caga Tió” i de l’ “Arribada del Patge Reial” que recorrerà bona part dels barris de la ciutat. Aquest cicle es complementa amb exhibicions de balls tradicionals i culmina amb la Cavalcada dels Reis Mags.

DSC_4445Parcs i tallers

L’atracció estrella es la Pista de Gel -la Tàrraco gel- que enguany s’instal·la a Les Gavarres. Destaquen també uns tallers de gastronomia per aprendre a elaborar torrons casolans o una altra per elaborar una dieta saludable i amb productes de temporada.

Fires

La Denominació d’Origen Oli de Siurana -un dels millors olis del món- organitza un berenar i un esmorzar populars. I la Fira de Nadal i la Fira d’Artesania -dedicades als articles típics de decoració nadalenca- ens visiten, com cada any, a la Rambla Nova.

Informació:

Més informació a la web de l’Ajuntament de Tarragona: www.tarragona.cat/la-ciutat/nadal-a-tarragona/agenda

Advertisement