Foto: David Oliete

NOVA CAMPANYA DE L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA I ECOVIDRIO AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DEL CÀNCER DE MAMA

Ecovidrio posa en marxa per cinquè any consecutiu la campanya Recicla vidre per elles. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per tenir cura del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama. Fins el 27 d’octubre, dos iglús roses estaran ubicats a la Plaça Verdaguer i la Plaça de les Lletres Catalanes. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer. 

Fins el 27 d’octubre, dos iglús roses estaran ubicats a la Plaça Verdaguer i la Plaça de les Lletres Catalanes

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 140 ciutats de tot el territori espanyol com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, ​​Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canària o Santiago de Compostel·la per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

 

DADES DE RECICLATGE A TARRAGONA

Segons les darreres dades relatives a 2019, els habitants de Tarragona van reciclar un total de 2.454 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 18,2 kg.  Respecte a la taxa de contenerització, Tarragona se situa amb una mitjana de 220 habitants per contenidor.

 

ECOVIDRIO

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i l’arrencada de les seves operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i a què tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge. La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.  El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir a el desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.