Firagost, la fira  – exposició del camp català

Cada primer dimarts i dimecres del mes d’agost, Valls celebra Firagost, la fira -exposició del camp catala.  La Firagost, avui constitueix l’aparador divulgador dels productes de l’agricultura i per a l’agricultura, la vinicultura, l’horticultura, la jardineria… Firagost s’ha consolidat com un gran exponent agrícola i comercial, amb la presència molt destacada, any rere any, de milers de visitants i compradors, i molts actes complementaris que completen la fira, i amb l’assistencia de més de 350 expositors entre ells més de 30 cooperatives agrícoles. El concurs de beure en porró, la
cursa de saques d’avellanes, el concurs d’arrossegament de cavall… són alguns dels actes que generen més expectació. Enguany la Firagost arriba a la 65ª edició.

En aquest número explicarem tot el que es podra veure aquests dos dies a la capital de l’Alt Camp. També parlem amb el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i el president de la Colla Joves dels Xiquets de Valls. Ens avancen quins són els reptes de futur de l’entitat, el paper que han tingut i que tindran a partir d’ara. El Museu Casteller de Catalunya, ubicat a la plaça del Blat, esta previst que obri les seves portes aquest estiu.

El passat 15 de juny, la capital de l’Alt Camp va coure deu dies de Festa Major i fem un repas i valoració d’aquests dies que ha omplert la ciutat amb diferents actes per a tots els públics.