‘De Poblet a Nova York’. Aquest és el nom del llibre que presenta el publicista Josep M. Rovira. En aquest número del VIU A FONS VALLS, l’entrevistem i li fem preguntes d’aquest atuell tan arrelat a Catalunya. La tradició de beure en porró s’ha perdut.  Antigament a totes les cases s’hi trobava un porró a taula,  i fins i tot els nens bevien aigua amb aquest estri.  No obstant,  en moltes ocasions per la Calçotada encara hi ha un porró a la taula, i molts pagesos segueixen mantenint la tradició.

Aquest any la Coral infantil Cors Alegres de Valls celebra mig segle del seu naixement.   L’any 1968 un grup de pares volien fer una coral infantil a Valls. Per aquest motiu. van demanar a Josep Moragues i Josa -aleshores vicari de la parròquia de Sant Joan de Valls-  que se’n fes càrrec.   Com que ell sol no podia fer-ho,  va demanar ajuda a Núria Freixes i Comas,  i el 1968 van demanar als cantaires d’aquell moment que proposessin diferents noms per anomenar la coral,  i aqui va néixer el nom de Cors Alegres.  Per l’aruversari han preparat diferents activitats.

Al llarg de la historia, el desequilibri profund entre sexes a l’art teatral ha estat una constant.  Les dones van començar actuar en obres de teatre al Renaixement quan es van abordar temes quotidians i es va desvincular de la religiositat.  No tenien bons papers, però van pujar a l’escenari ja que fins al moment participar en l’espai públic estava mal vist.

Del 23 d’abril al 5 de maig, Montblanc celebrarà la 36a edició de la Setmana Medieval de Montblanc.  Una tradició que ja s’ha consolidat a la Vila Ducal.  De fet ja fa mesos que diferents voluntaris es preparen per acollir aquest esdeveniment que atrau a milers de visitants d’arreu.   El gran torneig medieval nocturn es renova i enguany estrena espectacle i emplaçament:  Justa i Honor es podrà veure el pròxim 4 de maig a les deu del vespre al Pont Vell de Montblanc.

Advertisement
Advertisement

Centenars de vehicles es concentraran durant tres dies al passeig de l’Estació.  I és que Valls celebrarà la 7a edició de Valls ocasió.  Diferents visitants podran conèixer les darreres novetats dels vehicles.  Una de les novetats d’aquesta edició són els vehicles eléctrics: patinets i motos eléctrics tambe estaran presents en aquesta tira que preveu atraure visitants compradors de la provincia de Tarragona.

Advertisement