UN SISTEMA QUE INCLOU DESCOMPTES ENTRE EL 20 I EL 50% AL REBUT DE LES ESCOMBRARIES

Valls premiarà els veïns que més reciclin. Una mesura pionera amb importants incentius ambientals per als ciutadans que realitzin adequadament la separació dels residus a casa. D’aquesta manera, aquest any s’aplicarà per primer cop el nou sistema que inclou descomptes que poden oscil·lar entre el 20 i el 50% al rebut de les escombraries. Aquests nous incentius ambientals tenen com objectiu prevenir la producció global de residus de la ciutat i potenciar la recollida selectiva, en una mesura destinada també a conscienciar la població sobre la necessitat de reduir el volum de deixalles, augmentar els índex de reciclatge i minimitzar la incineració d’escombraries. En aquest número del Viu a Fons Valls explicarem aquesta mesura. També hem preguntat la opinió a alguns dels veïns de la capital de l’Alt Camp.

Queda menys d’un any per a les Festes Decennals de la Candela. Se celebren cada deu anys i els vallencs ja comencen a preparar-se. Dos fotògrafs locals: el Pere Toda i el Francesc Roca han fet una exposició fotogràfica per narrar com van ser ara fa nou anys.

Un altre dels temes que tractem en aquest número del Viu a Fons Valls és la recuperació de la galeta de Sant Blai. 40 anys més tard s’ha recuperat la recepta d’una família vallenca. Això ha estat possible gràcies a la implicació de diversos agents i persones de la ciutat. Entre aquests s’hi compta la vocalia de dones de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Antic, l’Institut Jaume Huguet, l’Arxiu Municipal de Valls i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, el filòleg Albert Oliva i el dissenyador local Andreu Plana.