LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, UN ESDEVENIMENT GASTRONÒMIC QUE VA GESTAR-SE L’ANY 1982

Comencem l’any 2020 dedicant una part important a la Gran Festa de la Calçotada que arriba enguany a la 39a edició. És un esdeveniment gastronòmic que ja s’ha consolidat i dona inici a la temporada dels calçots. Se celebra l’últim diumenge del mes de gener i atrau uns 35.000 visitants d’arreu en un dia. Alguns de Catalunya, altres del sud de França. I és que en els darrers anys la Gran Festa de la Calçotada ha tingut un fort impacte en el mitjans de comunicació del Japó, Estats Units…  Durant tot el matí se succeeixen activitats relacionades amb el calçot i les calçotades. A més de la demostració de coure calçots, el visitant pot veure diferents competicions: el concurs de menjar calçots, el concurs de salsa de calçotada o el concurs de cultivadors de calçots. La cultura popular també n’és la protagonista amb la cercavila dels elements festius de la calçotada: els gegants, la mulassa, els grallers… Al final, tothom està convidat a la degustació popular de la popular calçotada en els diferents espais habilitats als carrers del Barri Antic de Valls.

En aquest número del VIUafons Valls explicarem en què consisteix la festa i parlarem amb el president de la Indicació Geogràfica Protegida, Francesc Amill que enguany celebren 25 anys. Un altre esdeveniment que té lloc a Valls són els Tres Tombs on hi participen 300 cavalls i 100 carros. Expliquem aquesta celebració declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional. Els vallencs ja compten els dies que queden per a les pròximes Decennals. A tan sols un any fem un repàs i expliquem les novetats que s’han anunciat en els darrers mesos.

Per últim VIUafons Valls celebra un any que va sortir al carrer. Per això, des de l’equip us volem donar les gràcies per confiar amb nosaltres i llegir-nos dia a dia!!!