Nova etapa política a la ciutat de Tarragona

L’acord entre ERC, Junts per Tarragona, la CUP i els Comuns ha permès que, per primer cop des de la recuperació de la democràcia, la ciutat de Tarragona tingui un alcalde republicà. Pau Ricomà s’ha convertit en el nou batlle tarragoní i lidera un govern format per set regidors d’Esquerra Republicana i dos de d’En Comú Podem, que ha posat fi a dotze anys a l’alcaldia del socialista Josep Fèlix Ballesteros, que ara ha quedat com a cap de l’oposició, tot i ser per uns centenars de vots el cap de llista més votat. Però ha estat incapaç de sumar una majoria alternativa. En aquest número hem volgut entrevistar el nou alcalde de Tarragona per abordar els principals temes d’actualitat i que ens dibuixi les línies mestres d’aquest mandat municipal que acaba d’iniciar amb els comuns com a socis, però amb la intenció d’ampliar el nou govern amb regidors de la CUP i/o Junts per Tarragona.

En l’entrevista, Ricomà parla de la cultura com un eix del nou govern, com un element transformador de la ciutat i destaca la gran generació d’artistes i creadors que ha ofert la ciutat els darrers anys. En aquest número parlem amb una d’aquestes intèrprets, l’actriu Mercè Rovira, nascuda a Tarragona però que ha fet carrera fora de la ciutat, on de tant en tant hi torna i la podem veure a dalt dels escenaris, com no fa gaires mesos amb el muntatge teatral Equus. Ens explica la seva trajectòria i la incertesa que viu el món de la interpretació, però també els projectes de futur que té pel davant i que enllacen cada cop més amb la creació.

També hem volgut conversar amb el nou president d’una de les institucions ciutadanes més emblemàtiques de Reus, el Centre de Lectura. Des de la darrera setmana de juny l’exalcalde de Reus, Lluis Miquel Pérez, està al capdavant d’aquesta entitat, que compta amb més de 2.000 socis i, com ell mateix reconeix, ha de repensar el seu paper en una societat que ha canviat molt respecte la que hi havia que es va crear, ja fa 160 anys. Pérez també reinvindica el paper del Centre de Lectura com un espai de reflexió, una mena de fàbrica d’idees per a la capital del Baix Camp.