Nous Ajuntaments,  molta feina per davant

Les eleccions municipals del passat 26 de maig han deixat una nova composició dels Ajuntaments del nostre país. Al Camp de Tarragona hi trobem de tot. En municipis com Torredembarra o Constantí, els alcaldes que aquests darrers quatre anys han governat a través de pactes amb altres grups polítics, Eduard Rovira i Óscar Sánchez respectivament, ho podran fer ara amb còmodes majories absolutes. Però en la resta de grans municipis tarragonins, les diferents formacions han hagut de negociar per arribar a acords de govern entre ells en plens municipals molt fragmentats. Alguns pactes han estat més o menys ràpids, però en algunes localitats encara hi havia negociacions en marxa quan hem tancat aquesta edició.

Un cop constituïts els nous plens municipals i elegits els nous alcaldes, s’obren quatre anys per davant en què els municipis han d’afrontar reptes molt importants en una societat cada cop més complexa. Es tracta de definir quins equipaments i infraestructures són més necessaris de cara al futur, aprenent dels errors del passat, però sobretot dotar els Ajuntaments dels serveis necessaris per garantir el benestar dels seus veïns i veïnes. En les properes setmanes també es constituiran la Diputació i els Consells comarcals, administracions supramunicipals que tenen un paper molt important en dotar de recursos els Ajuntaments, sobretot els petits i mitjans. Els acords entre les diferents formacions polítiques també seran necessaris.

De tot plegat en parlem en aquest número del VIU a fons que teniu a les mans, però també dediquem moltes pàgines a les festes majors que marquen l’inici de l’estiu. Reus viurà una nova edició de la Festa Major de Sant Pere amb un programa d’actes molt intens que combina les tradicions més arrelades amb propostes més innovadores. També el Serrallo i Sant Pere i Sant Pau celebren la festivitat de Sant Pere i es converteix en un bon moment per visitar aquests dos barris tarragonins, diferents però ambdós amb molta personalitat.

En el VIU a fons de juny també dediquem unes pàgines a un dels sectors econòmics més potents del nostre territori: l’agroalimentari. Després del químic és el que té un pes més important en l’economia del Camp de Tarragona i per això analitzem la situació del sector i les seves perspectives de futur i en parlem amb algunes de les empreses agroalimentàries del nostre territori.