El turisme centra una gran part de les pàgines del número d’abril del VIU a fons. Hem volgut centrar-nos en un sector econòmic clau en el desenvolupament de les comarques tarragonines pel PIB que genera i per la gran quantitat de persones que hi tre- ballen. El nostre territori compta amb uns atractius turístics in- negables, capaços de generar experiències que atreuen visitants d’arreu. Però ens trobem en un món cada cop més globalitzat i competitiu i on centenars de territoris com el nostre també volen portar visitants cap als seus pobles i ciutats.

Hem entrevistat Jordi Urbea, director general d’Ogilvy Barcelona, una de les grans empreses mundials de publicitat. Ens explica com està evolucionant aquest sector, cada cop més lligat a la tecnologia i el big data. I el món del turisme no és cap excepció i Urbea ens dona un important toc d’alerta sobre com estem fent les coses al Camp de Tarragona per posar en valor els nostres innegables atractius turístics i crear una marca potent i posa com a exemple els Jocs Mediterranis celebrats l’any passat. Els defineix com una oportunitat perduda i adverteix que tardarà a tornar a passar una oportunitat com aques- ta. El publicista fa una crida a unir esforços i deixar les batalles de campanar per poder lluitar en condicions en aquest món tan globalitzat.

Tenim PortAventura, que és un pol d’atracció turístic innegable, però dispo- sem d’altres recursos molt potents, com la Tarraco Romana, el modernisme de Reus, els monestirs de Poblet o Escornalbou, propostes gastronòmiques o enoturístiques o un turisme esportiu incipient. Però tenim molt més i en aquest número del VIU us oferim un recull de totes aquestes possibilitats que tenim ben a prop.

El turisme segur que entrarà en aquesta campanya electoral en la qual es- tem immersos de cara al 28 d’abril, com també les infraestructures i la in- dústria, l’altre gran motor del Camp de Tarragona, tot i que el debat nacional pot eclipsar-ho tot. En aquest número del VIU a fons, també analitzem quins poden ser els nostres representants a les Corts espanyoles els propers anys, amb un mapa polític que continua en constant moviment, i uns diputats i se- nadors que, siguin quin siguin els seus colors, haurien de deixar de banda els interessos partidistes i defensar el futur dels votants que els hi han dipositat la seva confiança, entomant els reptes que hi ha sobre la taula i portant-los a Madrid on, actualment, es decideixen encara moltes coses que afecten el nostre dia a dia.