Teniu a les mans el número 50 del VIU a fons. Volem compartir amb lectors i anunciants la satisfacció d’haver arribat a una xifra rodona com aquesta. En un moment com l’actual, és molt difícil tirar endavant projectes comunicatius com aquest, quan són molts que afirmen amb rotunditat que les publicacions en paper tenen els dies comptats. VIU a fons demostra que el periodisme i la informació de servei que intenta desmarcar-se de la voràgine del dia a dia té present i estem convençuts que té futur.
Coincidint amb aquest número 50 del VIU a fons, engeguem una nova edició mensual de la revista a Valls, que se suma a les existents a Tarragona i Reus. Creiem que aquesta ciutat i la seva comarca, l’Alt Camp, tenen una vitalitat tan a nivell econòmic com social per poder comptar amb una publicació com el VIU a fons, que, a més, apareix en un dels moments de l’any que Valls es projecta més cap a tot Catalunya amb la Festa de la Calçotada, una festa gastronòmica que té l’origen a la capital de l’Alt Camp.
VIU a fons gaudeix de molt bona salut. Potser per això ens hem volgut centrar en aquest número amb la Salut en majúscules, en el nostre sistema públic de Salut, un servei bàsic per garantir el nostre benestar. Analitzem el present i el futur de la Sanitat a casa nostra. Hem viscut una dècada marcada per les retallades que han posat en una situació molt complicada aquest sistema, que només ha pogut tirar endavant gràcies a l’esforç d’uns professionals que, malgrat veure reduïts el seu sou i els seus recursos, han prioritzat l’atenció a les persones.
Just sortint d’aquesta època de retallades, que s’han notat tant a l’atenció primària i com a l’hospitalària, la Salut afronta uns reptes molt importants aquests propers anys, com són la manca de metges, l’adaptació als continus canvis tecnològics o l’envelliment de la població, entre altres. També arriben canvis als dos principals centres hospitalaris, com són Joan XXIIII a Tarragona i Sant Joan a Reus. Ho analitzem amb diferents actors de la Salut al Camp de Tarragona en un ampli especial que es us convidem a llegir.