Avui dia, els joves viuen envoltats d’estímuls que els hi arriben de totes bandes. Les xarxes socials, els mòbils, els videojocs… A aquest fet se li suma un altre: sembla que l’adolescència comenci cada cop més d’hora. Això fa que els nois i les noies siguin més vulnerables a algunes addiccions, com són l’alcohol, el tabac, altres tipus de drogues i, també, a les noves tecnologies. Llavors sorgeixen els dubtes: com educar-los en una vida saludable? Com aconseguir que el seu entorn sigui positiu i que no acabin escollint un mal camí? A la revista d’enguany tractem aquesta problemàtica, aprofitant l’opinió d’experts que durant el mes d’abril han fet xerrades i debats en el marc del segon Workshop Planet Youth Tarragona.

Exposem, a més, diferents opcions de lleure per l’estiu, per a gaudir de la natura i fer esport, unes activitats molt beneficioses pels joves, per alliberar les tensions acumulades durant l’any -especialment durant l’últim tram del curs, quan arriben els exàmens-, i per fer vida social, compartir interessos i descobrir noves amistats.

Tot i que no ens limitem a aquesta part de la població, també fem una reflexió sobre com abordar la problemàtica de les drogues en el cas dels adults i quines iniciatives interessants existeixen a Catalunya. Algunes d’elles fins i tot han cridat l’atenció d’experts internacionals.

No hi ha cap resposta senzilla, però es treballa en diferents models que han donat bons resultats. Com tot, només el temps dirà quina és l’opció més encertada.