viu-tarragona-30L’autobús de l’organització ultra catòlica Hazte Oír va situar les persones transsexuals a l’aparador dels principals mitjans de comunicació de l’Estat. Aquesta organització va intentar fer una campanya negant que una persona que pogués tenir penis s’identifiqués com una dona, i el mateix amb les persones que tenen vulva i afirmen ser un home. Aquella campanya va aixecar una àcida polèmica i una resposta immediata d’alguns governs autonòmics, com el català, que no van permetre la circulació d’aquest vehicle dins les carreteres catalanes.

En aquest número de la revista VIU a fons no pretenem remenar aquesta polèmica, només volem presentar casos reals de persones transsexuals a les comarques tarragonines. Volem mostrar quins han estat els seus processos vitals, com ho han viscut les famílies, quines són les motivacions, la realitat científica, l’opinió dels experts, l’empara de les institucions i la resposta de la societat. Es tracta d’un reportatge per conèixer al detall una realitat que sovint queda amagada en què moltes persones prefereixen mirar a un altre costat com si res no passés però, en el fons, no volen comprendre ni acceptar aquesta situació.

Des de VIU a fons volem agrair a l’associació Chrysallis i a les persones que surten al reportatge el fet que hagin decidit aparèixer públicament per explicar el seu cas i fer-ho d’una manera tan sincera i valenta.