viu-tarragona-21
El Mercat Central de Tarragona va complir 100 anys el 19 de desem- bre de 2015. Les celebracions pel centenari, però, es van ajornar fins al gener passat perquè aquell cap de setmana hi havia elec- cions generals. Tot i ser una casualitat, no deixa de ser graciós que, fins i tot l’aniversari d’aquest equipament també pateixi un ajorna- ment, com les dates de finalització d’obres, de la inauguració, del trasllat dels paradistes, de la urbanització de la plaça Corsini.

Dels 100 anys del Mercat, els últims 15 han semblat una eternitat. El projecte de reforma, modernització i ampliació de l’equipament —aparcament, supermercat i zona comercial—, que inicialment havia d’estar enllestit en poc més de dos anys, s’ha convertit en un Via Crucis de proporcions bíbliques amb tota classe d’inci- dents i incompliments per part de les diferents administracions implicades.

En aquest número de la revista VIU a fons Tarragona fem una ra- diografia de la història de la remodelació i l’estat en què es troba un equipament que ha estat un autèntic maldecap per a venedors, comerciants, veïns i, fins i tot, polítics. En l’article, recuperem afir- macions i promeses dels representants municipals —aquesta revista es va posar en contacte amb l’anterior Consellera de Co- merç de l’Ajuntament de Tarragona, Patricia Anton, que no va vo- ler fer declaracions sobre aquest tema —i que evidencien el nyap en què s’ha convertit el projecte. La nova data de finalització dels treballs és Santa Tecla o la primera quinzena d’octubre de 2016. Fins ara, les previsions no s’han complert mai.