La Diputació de Tarragona,  la gran desconeguda

Els resultats de les eleccions municipals han canviat la composició dels ens supralocals que en depenen, com és el cas de la Diputació de Tarragona, on, per primer cop en la seva llarga història, una dona n’ostenta al presidència. Es tracta de la reusenca Noemí Llauradó, que combina aquesta nova responsabilitat amb el de vicealcaldessa de Reus, un càrrec de nova creació i que vol visualitzar el pes del seu partit, Esquerra Republicana, en el govern que encapçala el postconvergent Carles Pellicer. Els republicans han multiplicat per tres els dos regidors que tenien el darrer mandat i han quedat a només un dels set dels set de Junts per Reus.

Hem volgut entrevistar Llauradó perquè ens dibuixi quins seran els eixos del seu mandat en una institució que, com ella mateixa reconeix, té un gran desconeixement entre la ciutadania, tot i el gran nombre de serveis que presta i recursos que destina als municipis, sobretot als de mida més petita, dels quals se’n beneficien els seus veïns i veïnes. El pressupost de la Diputació de Tarragona ha superat els 150 milions d’euros aquest any, una xifra que demostra la dimensió d’aquest ens polític.

Precisament revertir aquest baix índex de coneixement entre la ciutadania és un dels reptes que es marca la nova presidenta per un mandat que ara enceta, en què també vol impulsar les polítiques socials i lluitar contra el despoblament que pateixen les comarques interiors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El desenvolupament de la Regió del Coneixement Catalunya Sud i l’obertura a la ciutadania de la Savinosa són altres dels reptes principals del seu mandat.

Aquest mes de setembre comença un nou curs polític, que es presenta molt incert amb dues possibles convocatòries d’eleccions a la vista i amb alguns indicadors que avisen d’una possible rescessió econòmica. Per agafar força davant d’aquest panorama tan complicat el millor que podem fer és gaudir de les festes majors. Tarragona amb Santa Tecla i Reus amb la Misericòrdia ens ofereixen aquests dies multitut d’actes per a totes les edats i gustos. Al VIU a fons trobareu tota la informació necessària. A gaudir de la festa!