Cal mirar al passat per entendre el present, però també cal estudiar el present per construir un futur millor. Des de VIU a Fons fem una radiogra a de l’actualitat amb aques· ta visió temporal, cobrint tots els espectres per aportar als nostres lectors una informació àmplia que els ajudi a ser partícips d’un món canviant.

És per això que tradicions ancestrals com l’entrenament de coloms missatgers, uns animals que han estat protagonistes de moments clau en la història, sobretot en les guerres, com la Guerra Civil o la II Guerra Mundial, per a transmetre informació secreta que va arribar a ser decisiva en algunes batalles ·de fet el Club de Coloms Missatgers de Reus va néixer a començaments de la Guerra Civil amb el nom de “Grup de Coloms Missatgers al servei de l ́Exèrcit, Trans· missions i Senyals”·, són temes poc coneguts que cal treure a la llum i revisitar.

Però sent conscients del moment en què vivim, no podem deixar de banda altres temàtiques que fan referència a una lluita a la qual encara li queden molts combats, com és la igualtat de gènere. Han aparegut últimament moltes notícies sobre assetjament sexual per part d’homes amb posicions de directius, especialment a la indústria de Hollywood tot i que també en d’altres parts del món. Com a reivindicació i per conscienciar a la població es va posar en marxa la campanya #Me too (Jo també), en contra de l’assetjament sexual. Són iniciatives com aquesta les que aconsegueixen que la societat cada cop sigui més sensible a aquesta problemàtica i sorgei· xin nous col·lectius, com Fridas, a la província de Tarragona, que treballa per portar a terme una divulgació i apropar als ciutadans el valor de les reivindicacions feministes que pre· tenen ser inclusives i no excloents. I ho fan amb un full de ruta principalment cultural, amb cafès·debat i cinefòrums, perquè és en la cultura i l’educació on s’originen els canvis.