viu-reus-08

Viatges de negoci, viatges de plaer

Quan fem turisme, de seguida, sabem que ho estem fent, però a l’hora de definir el concepte es torna força ambigu. Un viatge és únicament de plaer? Ens agrada viatjar sigui quina sigui la finalitat? Negocis i/o plaer? Hi haurà algú que no li agradi viatjar? Quants perfils de turista existeix? Quina és la millor destinació turística? Quan arriben els primers indicis de temporada turística –ja faci fred o calor− mil qüestions ja ballen pel nostre cap. Uns es passen estalviant diners durant tot l’any, d’altres fugen els caps de setmana per gaudir de l’entorn rural o la costa… En aquest número parlem del turisme de les mil cares, del centenar de tresors que podem trobar a la nostra ciutat, perquè no tot és sortir d’aquesta. Parlem de comerç, parlem de la cultura turística, de quins són els millors àpats aquest estiu i parlem d’experiències. A més, també aportem valoracions, històries humanes, rutes emocionants i algunes dades. A partir d’aquí, oferim conclusions a partir de les quals es pot avaluar com es troba Reus ‘per dins’, però també com la veuen des de fora.

I també mirem de cara a l’exterior pel que fa a la cultura i el comerç. D’això ens parla la regidora Montserrat Caelles, qui a més matisa els últims preparatius de la Capitalitat Cultural de la ciutat l’any 2017. També hem tocat el futur amb els dits amb els últims vehicles elèctrics. Reus, el passat mes de juliol, va acollir una mostra dedicada als vehicles que no coneixen les emissions de gas, de CO2 i la contaminació acústica. Tot plegat, una nova forma de conducció i, per descomptat, tota una experiència.

Des de l’equip Viu a fons, esperem que aquest número suposi una invitació per viatjar i, fins i tot, que la mateixa revista esdevingui tota una companya de viatge, tot un complement.