viu-reus-07

El pols de la Tronada

Tensió continguda, nervis de vesprada i una dolça intuïció que esguarda el moment culminant de la vigília. Tornen les festes i la Tronada fa recordar que ja ha passat un altre any, però sem- pre es viu com la primera vegada. La Tronada encara accelera el pols dels reusencs, dempeus esperant el que encara ha d’arribar. La seqüència de petites i grans explosions auguren la cerimònia d’una il·lusió completa. La claror il·lumina milions de cares. Amics, familiars i parelles reunides al cor de la ciutat. Agafats de la mà amb somriures trobats. Tots els desconeguts es troben units per un sentiment de tradició. Després de l’encesa, el fum s’acumula i els timpans, en un moment daurat de silenci esmorteït, s’adapten a la remor acostumada. Disbauxa. El pols dels batecs dels cors dels qui havien regat la pólvora al bell mig de la plaça escampen aires de satisfacció. Ja és Festa Major!
L’objectiu al qual ens hem cenyit en aquest darrer número, ha estat recollir molts dels testimonis de la festa de la ciutat, però alhora també les veus dels reusencs de tota la vida. Tots ells han donat sentit al que avui es coneix com a la ciutat de Reus. I és que aquest darrer número de Viu a fons Reus té molt a celebrar. Enguany diferents elements del Seguici fan anys i ho celebraran amb grans festes i actes per reviscolar la ciutadania reusenca. 15 anys de Ball de Galeres, 18 de Cavallets, 10 de Cercolets, 20 anys de l’Àliga de Reus, 25 anys de l’Esbart de Santa Llúcia, 30 anys del Gegant Carrasclet, 35 anys dels Xiquets, 60 dels Gegants Japone- sos… I es podria seguir. Malauradament, l’espai és limitat i, tants anys d’experiència, excedeixen els límits d’una revista.
Reus és focus de bonaventura i no només pel que vindrà, sinó pel que ja ha succeït. S’ha pogut veure com la capital del Baix Camp ha estat distingida en l’àmbit cinematogràfic gràcies al triomf del curtmetratge ‘Timecode’, del director Juanjo Giménez, amb la Pal- ma d’Or al Festival de Canes; també s’ha reescrit la història del CF Reus Deportiu amb el seu ascens a Segona A, un tast victoriós després d’un ardu esforç temporada rere temporada.
Des de l’equip Viu a fons, esperem que aquest número suposi un complement per gaudir de les festes que vindran.