viu-reus-05

S’apuja el teló i comença la funció. Arriba un nou número de la re- vista VIU a fons Reus, una publicació que suposa un cúmul d’hores d’assajos i molta preparació. Agafeu seient, apagueu els vostres telèfons mòbils i gaudiu asseguts a les vostres butaques de la lec- tura d’un espectacle.

L’acte que corona aquesta publicació mostra l’interior del món del teatre, però no un de qualsevol, sinó del Fortuny. Ja fa més d’un centenar d’anys que acull grans mestres de la interpretació i de les emocions pactades. Aquesta vegada, l’equip de VIU a fons ha pogut endinsar-se en els seus passadissos i s’ha adonat que ca- dascú de nosaltres porta un actor dins. De fet, en un sol dia en po- dem interpretar fins a una desena, de versions pròpies. I és que to- thom pot ser actor, però no tots ens hi podem dedicar. Hem tingut el plaer de convidar un actor reconegut, com Enric Majó, qui ens explica la seva experiència. Un altre convidat a escena és el propi director gerent del recinte teatral, Josep Margalef, qui ens informa sobre l’escenari cultural de Reus. I, per últim, vivim el trepidant joc de la interpretació a través dels recitals amb Francesc Cerro.

Aquestes veus del teatre donaran a conèixer l’autèntica passió que té l’actor per deixar de ser un mateix i poder canviar de pell. Ser actor també té un punt d’artesania i de risc. S’ha de ser bo, s’ha de tenir vocació i saber treballar-la. Tot això, espectadors, és el que trobareu en aquestes planes. És a les vostres mans que més gent vagi al teatre i que s’hi aficioni. Hem de ser promotors cultu- rals i estimar el treball dels nostres actors, perquè no invertir en teatre pot condemnar una part important de la cultura.

De part de tot l’equip agraïm la rebuda del nostre primer número i esperem que el present el rebeu amb el mateix entusiasme. Feliç carnaval i fins aviat!

Cristina