Viu Química 5LA QUÍMICA DEL TALENT

Quan parlem del sector químic ens fixem en grans instal·lacions, amb plantes plenes de canonades i altes xemeneies, però dins d’aquestes factories hi trobem molts professionals que hi treballen les vint-i-quatre hores. Són homes i dones que per arribar al lloc de treball que ocupen han hagut de passar per un procés de formació, alguns cops molt llarg i que requereix una actualització contínua. En els diferents equips de les empreses químiques tarragonines trobem professionals de gran talent. Alguns d’aquests ja no hi són, perquè han estat destinats per les seves companyies a altres plantes distribuïdes per tot el món.

Enguany, l’especial VIU la Química ens volem centrar en conèixer de més a prop tot aquest talent que hi ha a les empreses del sector a casa nostra. Us explicarem els programes i projectes que tenen aquestes companyies per captar i fomentar el talent i també coneixerem en primera persona alguns d’aquests professionals que desenvolupen tasques diferents.

En aquestes pàgines no podia faltar una àmplia mirada als centres formatius, ja sigui la Universitat Rovira i Virgili, amb uns alts índexs d’excel·lència reconeguts mundialment, com la formació professional, on els darrers anys l’FP dual ha permès sincronitzar molt millor els currículums dels instituts amb les necessitats de les empreses. I també ens hem volgut acostar al gran desconegut per molts tarragonins i tarragonines, però molt valorat arreu del món, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), situat al Campus Sescelades de la URV.