viu-interiorisme2Des del COAATT, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació, ens recorden que l’accessibilitat dels habitatges és clau per a garantir el benestar de les persones i actualment, molts blocs de pisos i moltes cases no estan preparades per aquest repte.
Si el vostre edifici no compta amb els requisits d’accessi
Redacció
bilitat abans del 4 de desembre de 2017, podeu arribar a tenir problemes per incompliment de la normativa d’accessibilitat. Les comunitats de veïns hauran de comptar amb una entrada a l’edifici i als habitatges totalment accessibles perquè les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin utilitzar els espais comuns. Així és com ho indica el Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, el darrer marc legal.
Les persones amb cotxets de nadons, la gent gran, les dones embarassades o les persones amb discapacitat són els que més dificultats poden tenir si l’única manera d’accedir a l’edifici són unes escales. Per aquesta raó, la normativa exigeix que en el termini establert el seu edifici sigui completament accessible per a tothom.