viu-reus-27Hi ha una part de la societat, majoritàriament dones, que pateix, i molt, dins les seves cases. Són persones que tenen malalties que han sorgit arran, segons els especialistes, dels nous productes químics i el desenvolupament de la tecnologia, cada vegada més present en les nostres vides.
Englobades en el grup de patologies de la Síndrome de Sensibilitat Central, aquestes dones estan enterrades en vida. Les que pateixen Sensibilitat Química Múltiple (SQM) s’han de refugiar a les seves llars sense gairebé contacte amb l’exterior i quan surten ho fan amb mascareta. Han desterrat els químics de la seva vida, mengen només productes ecològics, refusen els processats i la roba és de teixits naturals. Ningú pot entrar a casa seva si no segueix un protocol molt estricte.
En aquest reportatge volem mostrar com pot de desesperant ser la vida d’aquestes persones, com ho viu el seu entorn més immediat, les opinions dels especialistes mèdics en aquest terreny on encara falta molt per investigar i les connotacions psicològiques i legals del tema perquè els malalts han de plantejar una batalla jurídica contra la Seguretat Social per poder tenir dret a una pensió d’invalidesa. Són casos que es troben al nostre voltant però que passen desapercebuts, són invisibles per a una societat que els desconeix o que senzillament els menysprea.