Les llums de Nadal il·luminen Reus

Text Cristina Valls. Fotos Pierre Grubius

DSC_4314Reus es prepara per una nova campanya de Nadal que es perllongarà fins al dia 7 de gener i que s’anomena ‘Reus és nadal. Temps d’espectacle!’. Es tracta d’una iniciativa d’allò més especial, ja que té com a rerefons la celebració d’un any de capitalitat cultural. Així doncs, la premissa serà que els carrers de la ciutat esdevinguin grans escenaris per als espectacles que s’ubicaran al carrer. Les atraccions a l’aire lliure seran una de les tòniques més potents amb l’objectiu de lluir l’ambientació nadalenca de la ciutat. La campanya està ideada per l’Ajuntament i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials i el patrocini de dues empreses de la ciutat. Val a dir que la campanya està vinculada amb la cultura, el comerç i la tradició. Tot plegat, es podrà seguir a través de les xarxes socials, a l’agenda digital d’actes a reus.cat i a l’App Reus City. A tall de novetat, enguany també es proporcionaran 5.000 calendaris d’advent per a tots aquells que vulguin descobrir dia a dia les principals activitats de la campanya.

L’oferta nadalenca es dividirà en diferents eixos temàtics i alguns tindran un emplaçament concrets, com és el cas de «La màgia del gel», «Temps d’espectacle», «Mercat de Nadal i arbre de Nadal», «Nadal artesà», «Nadal al Gaudí Centre» i «Hola 2018». Hi haurà altres que esdevindran espectacles més repartits per la ciutat, és el cas de «Passejant pel Nadal», «Reis Reus» i «El Nadal més tradicional».

L’enllumenat dels carrers i places

DSC_4316Un dels atributs més esperats quan arriben les festes de Nadal és l’encesa de llums pels carrers i places de la ciutat. L’encesa va tenir lloc el passat 24 de novembre i romandrà activa fins al dia 6 de gener. Tots els motius decoratius instal·lats són de tecnologia led i llum blanca. El pressupost de la il·luminació dels espais a càrrec de l’ajuntament ha estat de 80.000 euros i abarca les places Llibertat, Prim i Mercadal i diferents barris. La il·luminació de 20 carrers del centre ciutat és a càrrec dels comerciants, amb una subvenció municipal del 30%.

Com a novetat, enguany s’ha instal·lat una campana gegant l’entrada de la plaça de la Llibertat pel carrer de Llovera. Un element de 8x8m i una potència de 1.600 watts.

Advertisement
Val a dir, que també hi ha un bon volum d’activitats programades per les entitats comercials també col·laboradores amb la campanya. És el cas dels Mercats de Reus, que adaptaran els seus horaris per facilitar la compra la vigília d’alguns festius. Un any més, duran a terme la campanya «Vine, rasca i guanya», amb la qual regalaran 16.500 euros en xecs de compra, 200 pernils, 100 lots de Nadal, 5.000 bosses de compra reutilitzables, 3 televisors i 5 lots d’estris de cuina. Durant tota la campanya, els mercats i els marxants realitzaran activitats d’animació, amb tallers infantils i pintacares, cercaviles musicals, màgia i espectacles teatrals. El Mercat Central també organitza el pessebre de «clicks» del 30 de novembre al 5 de gener. Un mostrador de 9 metres es transforma en un paisatge de Nadal de la mà de la Casa dels clicks.

D’altra banda, el Passeig Comercial El Pallol, durant tot el mes de desembre i gener a la plaça d’Evarist Fàbregas, apostaran pel Pessebre gegant, animació d’autòmats, tió solidari, maquillatges infantils, pòsters de la Tronada, música i parc d’atraccions, entre altres sorpreses. En el cas d’El Tomb de Reus, posarà en funcionament el passeig en tartana tirada per cavalls, amb parada a la plaça de la Llibertat i raval de Robuster. Durant els dies de la campanya, en horari de les 17 a les 21hores. També hi haurà Invitacions per compres realitzades als establiments de El Tomb. En el cas dels aparcaments municipals, es recordarà que les tarifes d’aparcament de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis permet aparcar el vehicle als aparcaments municipals a un preu màxim de 4 euros al dia.