Reus, el parc temàtic de Nadal

Llums uniformes, una pista de gel gegant i un arbre interactiu, entre altres elements, guarneixen una temporada que promet ser inoblidable

 

Reus, un Nadal de somni, la premissa d’enguany per la campanya de Nadal a Reus, amb una extensa programació d’activitats, espectacles i atraccions obertes a la ciutadania fins al 8 de gener de 2017. La ciutat aspira a esdevenir un gran parc temàtic a l’aire lliure. En paraules de l’alcalde, Carles Pellicer, “tindrem el millor Nadal de Catalunya”, una aposta d’allò més ambiciosa. A més, s’ha apostat fort per unir les entitats, amb activitats conjuntes i paral·leles, i del patrocini de quatre empreses locals. Paradoxalment, el pressupost és més auster que el de l’any passat, 150.000 euros (un 40% menys). “Això no vol dir que disminueixi la qualitat, l’aposta seguirà sent potent”, va aportar Pellicer.

La plaça de Prim, la de la Llibertat i la del Mercadal esdevindran grans atractius, on es preveu es concentrin gentades. Entre els elements més llaminers, destacarà a la plaça de la Llibertat un tobogan de 30 metres d’alçada. Allà també hi haurà la pista de gel. La façana de l’Ajuntament tornarà a ser el fons d’un atractiu ‘Somni de Nadal’, l’espectacle de mapping. La Mercadal tornarà a emplaçar el tradicional mercat de Nadal, el qual es va instal·lar el passat 1 de desembre i hi serà fins el 23 de desembre. Les esferes de l’arbre de Nadal lluminós instal·lat al bell mig de la plaça, podran canviar de color, segons els gustos dels caminants. Això es podrà fer tot connectant-se al Wi-Fi de l’Arbre de Nadal i descarregant-se una aplicació. Sense moure’s de lloc, els reusencs també tastaran una de les novetats d’enguany, la Gastronadal. Es tracta d’un espai on es podran fer degustacions de tota mena del 27 de desembre al 4 de gener.

Al Passeig Comercial de El Pallol, durant tot el desembre i gener hi haurà una decoració de Nadal lluminosa, la qual afegeix un cop més animació d’autòmats. Tothom recordarà els óssos i els esquimals en moviment del decorat del complex comercial de carrer. A més, també s’inclouran activitats paral·leles com ara maquillatges infantils solidaris i una sessió del tió també solidari.

Hi haurà també els tradicionals Retaules Vivents a la zona de la Prioral, la tartana del Tomb de Reus passejarà els més petits per la ciutat, Unió de Botiguers obsequiarà els reusencs amb un Photocall de Nadal, la plaça d’Evarist Fàbregas acollirà un mercat d’artesania, es durà a terme també la XX mostra pessebrista a la Prioral de Sant Pere i se celebrarà el 88è concurs de pessebres de Reus i comarca. Els Mercats de Reus s’engalanaran amb llums i guirnaldes. De fet, fins al 7 de gener el Mercat Central comptarà amb un aparador de 9 metres que es transformarà en un paisatge de Nadal, a càrrec de La Casa dels Clicks.