DSC_4464Un barri que deu el seu nom a una dona, Nieves López Garcia, l’enamorada de l’empresari igualadí Joan Sardà i Farriol

La història d’aquest barri es remunta als temps de la Guerra Civil on l’empresari Sardà i Farriol pateix la col·lectivització de la seva fàbrica i, temps després la torna a fer seva guanyant una gran fortuna. La figura d’aquest home va ser trencadora a mitjans del segle XX, ja que es va separar de la seva dona i es va ajuntar amb una altra, Nieves López Garcia a la qual se li deu el nom del barri format per les inicials del seu nom.
Més tard Sardà i Farriol adquireix un mas, situat al nord de Reus, el Mas de Mayner -una masia antiga propietat de l’empresari i polític Ramon Mayner, la qual desapareix els anys cinquanta del segle XX-. Aquestes terres anteriorment havien estat de Josep Boule, el sogre de Mayner, qui se les va deixar en herència. En comprar-les, Sardà i Farriol comença a edificar bona part del terreny i bateja una barriada amb el nom de Niloga. A la zona on hi havia emplaçat l’antic Mas de Mayer també hi va edificar una altra masia.

S’ha volgut donar veu a la gent que dona vida a aquesta zona de la ciutat

En aquest reportatge dedicat al barri, s’ha volgut donar veu a la gent que dóna vida a aquesta zona de la ciutat, on hi ha persones que treballen i lluiten, perquè pensen que val la pena cooperar en unitat per aconseguir millores. Dediquem espai a diverses entrevistes: a la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, Angelina Pla; a la presidenta de l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Joan Rebull, Cristina Figueras Bartolí; al director de l’Escola Maria Cortina, Nacho Royo Sans; i a la propietària del comerç per a festes Minerva, Misericòrdia Balanyà.