Fins al 15 de gener de 2021 tothom qui estigui interessat podrà presentar-se a una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Com és sabut, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona van començar amb Òmnium Cultural del Tarragonès i des de l’any 1992, la convocatòria es fa des de l’Ajuntament de Tarragona. A partir de 2002, també s’hi va afegir el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Aquestes tres entitats mantenen el compromís, un any més.  

En aquesta 31a edició es convocarà, una vegada més, el Premi de novel·la Pin i Soler, el premi-beca de traducció Vidal Alcover i el de narrativa curta, Tinet

Així, el Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines. L’edició va a càrrec d’Angle editorial. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Xavier Aliaga, Lluís Anton Baulenas, Pere Guixà, Marina Porras, Vicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari. 

El Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme. L’edició va a càrrec de les edicions de 1984. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Montserrat Franquesa, Jordi Jané, Jaume C. Pons Alorda, Joan Casas, Dolors Udina i Rosa Ibarz com a secretària.  

Per últim, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines. L’edició de l’obra guanyadora junt a altres 14 textos seleccionats va a càrrec de Cossetània edicions. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Teresa Colom, Alba Dalmau, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto, Albert Ventura i Amadeu Roig com a secretari. 

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 15 de gener de 2021, a les 24 h a l’adreça lletres.tgna@tarragona.cat . L’anunci dels guanyadors es farà durant la primavera del 2021.  

Adjuntem l’enllaç les bases: https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/16734 i del web de lletres: https://www.tarragona.cat/cultura/lletres/premis-literaris