Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ofereix tres activitats educatives adreçades a escolars d’Educació Infantil i Primària

Aquest mes d’octubre el Museu del Port de Tarragona estrena una proposta digital dins del seu programa pedagògic. Es tracta de tres activitats virtuals destinades a escoles i esplais amb diferents nivells educatius. Hi ha activitats adreçades a alumnes d’Educació Infantil fins a 6è de Primària. Sota el títol ‘Novetat Educa Digital’ l’espai cultural ha preparat alguns dels seus tallers més emblemàtics, de forma digital, per tal de continuar treballant els continguts al voltant del Port i de la mar.

El nombre de participants està pensat per A ser el grup de la classe

Aquesta nova iniciativa inclou vídeos explicatius de cada activitat i un joc multimèdia interactiu per posar en pràctica els continguts adquirits. El nombre de participants està pensat per a ser el grup de la classe, tot i que en alguna activitat es dividiran en equips.
El Museu, conscienciat del nou escenari en el qual vivim, ha volgut treballar per continuar donant un servei pedagògic de qualitat adaptant-se i fent un salt qualitatiu a les seves ofertes.

Per poder accedir als continguts, les escoles i esplais han de fer una reserva enviant un correu electrònic a museuport@porttarragona.cat o trucant al telèfon 977 259 434. Una vegada rebuda la sol·licitud es contactarà amb la persona interessada per fer-li arribar les credencials de connexió per poder accedir.

Es tracta d’activitats engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del Port.
La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a https://tuit.cat/4YKu1.

TRES ACTIVITATS DIGITALS, TRES NOVES EXPERIÈNCIES EDUCATIVES

Tres activitats virtuals conformen aquesta nova proposta. En primer lloc, sota el títol ‘Observatori Blau’, destinada a estudiants des de 4t fins a 6è de Primària, descobriran quins organismes es capturen a la nostra costa, així com els sistemes de pesca emprats i la subhasta del peix, pas previ perquè arribin a les nostres cuines.

La segona activitat virtual ‘En sabràs la tira’ està adreçada a la canalla d’Educació Infantil. Els escolars gaudiran d’un conte i d’un joc multimèdia de la mà del Marcel i la Marina, els personatges que els guien en un viatge pel Port de Tarragona descobrint, el dia a dia, del nostre port comercial, pesquer i esportiu.

Per finalitzar la darrera activitat oferta pel Museu del Port és ‘Una de pirates’ destinada a alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària. Aquesta vegada el pirata Dragut els convida a viure una aventura que els convertirà en veritables corsaris o pirates i podran esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

 

La voluntat del Museu és ampliar l’oferta per als grups de Secundària amb l’activitat de l’Observatori Blau

La voluntat del Museu és ampliar l’oferta per als grups de Secundària amb l’activitat de l’Observatori Blau per tal de donar sortida a les peticions als grups d’aquests nivells educatius. En definitiva, en els darrers anys hem estat testimonis del ràpid creixement i posicionament de plataformes educatives digitals, inclòs abans de l’aparició de la ‘nova normalitat’. El Museu del Port vol recórrer el camí de la transformació digital per tal d’adaptar-se, captar, fidelitzar i donar valor afegit a la seva comunitat.