La capital del Baix Camp acollirà una nova edició de la Marató de Donants de sang de Reus els pròxims dies 28 i 29 d’octubre a Cal Massó (Prósper de Bofarull, 11)

Presentació Marató de Sang de Reus

Per primer cop, la campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, se celebrarà durant dues jornades consecutives, de 9:00 h a 21:00 h, per acollir de forma esglaonada els donants i garantir totes les mesures de seguretat. La campanya és un èxit de participació cada any, i aquest 2020 es marca el repte de superar les 400 donacions al llarg dels dos dies.

L’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang. Avui hi ha sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10

Malgrat la Marató d’enguany no podrà comptar amb la participació presencial d’entitats, institucions i empreses ni amb l’organització d’activitats lúdiques i culturals, el teixit associatiu de la ciutat s’ha implicat per donar suport de manera virtual i amb les donacions dels seus col·lectius.

Cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients dels hospitals. L’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang. Avui hi ha sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10.

 

DONACIONS AMB CITA PRÈVIA

Durant les dues jornades de la Marató es podrà fer donació de sang i de plasma. Tots els donants que vulguin donar han de reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat/MSangReus

 

DONAR SANG UN HÀBIT CÍVIC

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  • Tenir més de 18 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es dona resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.