L’EDIFICI, QUE HA ESTAT ESCANNEJAT PEL NOSTRE COMPANY PIERRE GRUBIUS AMB UNA MATTERPORT PRO2, POT SER VISITAT EN UNA EXPERIÈNCIA IMMERSIVA

Pierre Grubius, fotògraf de la casa, va estudiar durant 5 anys al Seminari de Tarragona i en guarda un gran record. En senyal d’agraïment -i aprofitant la profunda remodelació que se’n va fer- ha volgut crear amb la darrera tecnologia un tour virtual que permeti a tothom tafanejar tots els racons d’aquest emblemàtic edifici.

Si al segle XIX la fotografia va revolucionar el món perquè permetia mostrar imatges fidedignes de persones i llocs ignorats per a la majoria de la gent, el segle present permet mitjançant la tecnologia passejar per aquests llocs sense necessitat de sortir de casa amb qualsevol dispositiu mòbil. Al Seminari de Tarragona s’ha fet servir la darrera tecnologia en realitat virtual 3D, cosa que ens permet una experiència immersiva, en 3D i resolució 4K, que possibilita que ens passegem per l’edifici amb una total llibertat de moviment.

La tecnologia 3D i la resolució 4K possibiliten que ens passegem per l’edifici amb una total llibertat de moviment

L’escanneig s’ha fet amb una Matterport Pro2, un aparell de doble tecnologia que a més de captar fotografies en 360º, calcula les mesures en cada escanneig i el·labora un model en tres dimensions de l’edifici en qüestió; això ens permet veure’l en la seva totalitat o parcialment des de qualsevol angle. I ens permet veure tots els racons amb detall amb la seva excel·lent resolució 4K.

Per a fer el tour no cal disposar de cap programa específic, qualsevol aparell mòbil o ordinador serveix per a aquest propòsit i, fins i tot, podem compartir l’experiència mitjançant un enllaç amb qui vulguem. Un edifici tan emblemàtic, tant des d’un punt de vista arquitectònic com històric, com el Seminari de Tarragona, que serva tantes experiències personals de multitud de tarragonins, ara pot ser conegut i visitat des de qualsevol racó del món.

Podeu iniciar el tour clicant AQUÍ.

També en podeu veure un resum en aquest post de YouTube.