Ematsa, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i BASF organitzen una trobada que vol esdevenir referència en el món de la responsabilitat corporativa

El proper 29 d’octubre el recinte del Seminari de Tarragona acollirà la primera ‘Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible’. Una trobada que neix amb la intenció de perdurar en el temps i celebrar-se anualment. Enguany portarà per títol: «Davant la Covid-19, més responsables que mai».

D’aquesta manera, BASF, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i Ematsa volen convertir Tarragona en un punt de debat i de referència per a la responsabilitat social de les organitzacions. Coincidint amb el 5è aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, publicats per les Nacions Unides el setembre de 2015, Tarragona vol posar sobre la taula exemples, reptes i casos d’èxit que també tinguin com a horitzó l’Agenda 2030. De moment, aquesta primera edició ja té confirmada l’assistència de la presidenta de la Red Española del Pacto Mundial de la ONU, Clara Arpa, que farà la ponència inaugural; del doctor Ángel Castiñeira, director de la Càtedra de lideratge social d’ESADE; i del doctor Àngel Belzunegui, director de la Càtedra d’inclusió social de la URV. Ambdós tancaran la jornada amb una conversa sobre els reptes que tenim com a societat en la propera dècada. Dues taules rodones, a més, mostraran exemples d’empreses i organitzacions de diferents sectors sobre com han afrontat la crisi de la pandèmia, tant la sanitària com la social.

Tarragona vol posar sobre la taula exemples, reptes i casos d’èxit que també tinguin com a horitzó l’Agenda 2030

La jornada, que durarà tot el matí, serà conduïda i moderada pel periodista Marcos González, fundador i editor de Corresponsables, el mitjà de comunicació internacional líder en el món la responsabilitat corporativa. La imatge de la jornada, inspirada en el logotip dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, ha estat elaborada per l’alumnat del Centre d’Educació Especial Escola Estela, un centre de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla concertat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes tenen edats compreses entre els 3 i els 21 anys i presenten alteració del desenvolupament psíquic i/o cognitiu.

La jornada, que ja compta amb un antecedent organitzat l’any 2019 per Ematsa, es celebrarà combinant el mode presencial i virtual. Els assistents, doncs, podran escollir entre assistir-hi físicament, sempre que la situació de la pandèmia ho permeti, o seguir la retransmissió en streaming per internet. Les inscripcions són limitades i gratuïtes i es poden fer ja a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/Mjo3RbPpfkf6ve8A7.
Amb aquesta col·laboració a tres bandes, les entitats organitzadores han volgut reivindicar la importància de les aliances, protagonistes de l’ODS número 17. La seva voluntat és organitzar anualment aquest fòrum, compartir reflexions i iniciatives d’èxit i ajudar altres institucions i col·lectius del territori a situar els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la seva pròpia agenda.