Foto: David Oliete

EL RECINTE FIRAL ULTIMA ELS PREPARATIUS PER A ACOLLIR LES PERSONES SENSE SOSTRE A PARTIR DE LA SETMANA QUE VE

Foto: David Oliete

El Recinte Firal acollirà a partir de la propera setmana persones sense sostre per tal de garantir el seu allotjament i atenció en el context de l’actual d’estat d’Alarma causat per la Covid-19. La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill ha visitat l’espai juntament amb responsables de Creu Roja, institució encarregada de la gestió i l’atenció directa de les persones allotjades, així com amb respresentants de Joventut i Vida, entitat encarregada de l’elaboració dels sopars i esmorzar dels allotjats.

L’equipament té una capacitat màxima per acollir 50 persones. Tal com ha explicat la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, “entre aquest recinte i els albergs municipals, donem acollida a la totalitat de la població sense sostre que existeix actualment a Tarragona, al voltant de les 75 persones”.

“entre aquest recinte i els albergs municipals, donem acollida a la totalitat de la població sense sostre que existeix actualment a Tarragona, al voltant de les 75 persones”

Foto: David Oliete

En aquest sentit, la consellera ha recordat que es tracta d’un dispositiu pensat per donar resposta a nivell municipal i ha enviat un missatge de responsabilitat tant a la resta de municipis com a les administracions supramunicipals per posar en marxa equipaments similars tant necessaris en el context actual.

El recinte està condicionat per tenir totes les necessitats bàsiques cobertes. L’espai disposa de 50 llits, 12 dutxes mòbils, lavabos (ja existents), calefacció i 25 taules pels diferents torns de menjador. La disposició dels llits respecta els espais mínims per tal de garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene. Creu Roja garantirà l’aplicació dels protocols establerts per aquest tipus de confinament de manera estricta per tal d’evitar contagis així com vetllarà per les condicions adequades de transport per no trencar la cadena de fred.