L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA PREPARA UNA LÍNIA D’AJUTS DE 500.000 EUROS AL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ, CENTRES D’ESTÈTICA I COMERÇOS QUE ESTAN DINS DE SUPERFÍCIES COMERCIALS QUE HAN HAGUT DE TANCAR PER LA SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

Avui s’ha reunit el Consell Municipal del Comerç de Tarragona en sessió telemàtica per tal d’abordar la situació del sector comercial de la ciutat. En aquesta reunió s’han donat a conèixer una nova línia de subvencions per tal d’ajudar el sector de la restauració, els centres d’estètica i comerços que estan dins de superfícies comercials i que han hagut de tancar afectats per aquesta segona onada de la pandèmia. Aquesta línia d’ajuts serà la quarta que es posa en marxa de de l’Ajuntament de Tarragona per contribuir a pal·liar els efectes de la situació i tindran un pressupost de 500.000 euros.     

La reunió també ha servit per fer un repàs de les accions que s’han dut a terme aquest 2020. Es tracta d’accions com la aposta per la Taula de Treball de comerç un òrgan de cooperació público-privat, l’activació de la campanya “Som Comerç TGN”, la creació de la newsletter “Butlletí de comerç de Tarragona” o les accions de suport al teixit sectorial de Restauració a Tarragona. També s’ha fet especial menció aquelles accions dutes a terme per paliar els efectes de la crisi de la Covid-19 com l’activació d’un directori de negocis de Tarragona, els ajuts econòmics al comerç i l’impuls a la transformació digital del comerç de la ciutat amb la creació de l’app Som Comerç Tgn i el projecte de Marketplace Urbà de Tarragona. Finalment també s’han exposat diferents actuacions de cooperació amb l’associacionisme comercial i altres entitats. Un cop repassades les diferents activitats, s’han exposat diferents idees de cara a la propera campanya de Nadal.  

Un cop repassades les diferents activitats, s’haN exposat diferents idees de cara a la propera campanya de Nadal

Finalment, s’ha exposat una proposta de nou reglament del Consell Municipal de Comerç així com s’ha emplaçat a tots els membres de l’òrgan a presentar les idees i propostes per la dinamització del sector del comerç a la ciutat per la propera reunió. 

El Consell Municipal de Comerç de Tarragona està presidit per la Consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López i la vicepresidenta és la tinent d’alcalde delegada de Desenvolupament econòmic Cinta Pastó. A més està format per representants dels tots els grups polítics municipals així com institucions com la Cambra de Comerç, la Federació d’Unions de Botiguers de Tarragona, Pimec, CC.OO, UGT, Via T, Botiguers de Tarragona, Unió de Botiguers de Torreforta, ESPIMSA 

 

ARRANCA LA CAMPANYA DE PROMOCIÓ DE L’APP SOM COMERÇ TGN

Ha començat una nova campanya de promoció de l’App Som Comerç TGN per tal de donar a conèixer l’aplicació als ciutadans i incentivar que se la descarreguin. Totes aquelles persones que es registrin a l’app o ja hi estiguin registrades poden podran recollir una bossa de roba serigrafiada amb el logotip Som Comerç TGN als següents establiments:

  • Minimum: Carrer Governador González, 16
  • Chas & Chas Tea Co.: Rambla Nova, 67
  • El Señor Miyagi: Compte de Rius, 12
  • Matalasseria Jordà: Avinguda Catalunya, 22 C
  • Creoterapia: Carrer Deltebre, 27  (La Granja)
  • Calzados Palma: Carrer Nou, 25 (Bonavista)

Aquesta acció es complementa amb una campanya de publicitària a les xarxes socials.

Totes aquelles persones que es registrin a l’app o ja HI estiguin registrades poden podran recollir una bossa de roba serigrafiada amb el logotip Som Comerç TGN

L’aplicació és una iniciativa de la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona que s’ha encarregat de donar-la a conèixer entre els comerciants i donar-los la formació necessària per a que la puguin utilitzar al màxim rendiment. L’App Som Comerç TGN vol ajudar a impulsar el comerç local i és una eina de digitalització del sector. La situació generada per la COVID-19 ha fet que s’acceleri la necessitat de dotar al comerç local d’eines per afrontar el futur digital. L’aplicació té format IOS i Android per a donar servei a tots els dispositius. Només cal descarregar-se l’aplicació, accedir com a nou usuari i gaudir dels descomptes que s’ofereixen.

L’aplicació ofereix informació dels establiments, horaris, ubicació, contacte o els serveis que ofereixen. A la vegada que es poden veure les diferents gratificacions que fa cada comerç o bé els promocions puntuals que estan en actiu. Aquesta eina permet millorar la comunicació i les ofertes entre establiments i clients.

Per a més informació i descarregar l’app: https://www.tarragona.cat/comerc/compra-a-tarragona/app-som-comerc-tgn