Premis Vinari 2016 Millors Vermuts catalans

Text: Cristina Valls

Foto: Jordi Play


El lliurament dels Premis Vinari dels vermuts catalans al Restaurant Vermuts Rofes de Reus han distingit aquest dilluns, 9 de maig,  el vermut Miró Reserva etiqueta negra com el Gran Vinari d’Or en la categoria Vermuts Reserva. Però no ha acabat aquí la seva afortunada rauxa, sinó que també ha estat qualificat pel Club del Barman com “el millor per als còctels”. I, per si fos poc, el celler també ha obtingut, dins la categoria dels Vermuts Blancs, el guardó de plata pel Vermut Miró Blanc.
L’acte  ha estat presentat per l’actor i humorista Toni Albà qui ha elogiat el jurat de 22 examinadors “molt ben preparats” i “de molts camps diferents” a la passada jornada de tast i anàlisi que es va dur a terme el passat dilluns, 2 de maig, al Centre d’Art Cal Massó. Allà sommeliers, periodistes vinícoles, barmans, coctelers i cuiners es van disposar en diverses taules de tast, on a cegues van valorar els vermuts pel que fa l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat.
A més, Albà també ha fet al·lusió al creixement en la participació, la qual s’ha posicionat en un 20% més respecte l’any passat. Durant el lliurament de premis també han estat reconegudes maques locals com Capçanes i Yzaguirre.
Els premis en tres categories
Pel que fa al repartiment de premis, la directora de l’acte del Vinari dels Vermuts Catalans, Eva Vicens, ha recordat que la voluntat d’aquest certamen pretén reviscolar “la cultura del vermut, s’ha de donar a conèixer i fer triar a la gent el vermut català. Podem ser exigents, perquè aquest producte el fem a casa nostra i el fem molt bé”.
D’altra banda, i entrant en matèria pel que fa a la categoria de vermuts reserva, el Vinari de Plata se’l va endur el Vermouth Yzaguirre 130 Aniversario; el Bronze, Vermut de Capçanes. En la categoria de vermuts blancs, daurats o taronges, el Vinari d’Or va ser per Padró & Co. Blanco Reserva; pel que fa al Vinari de Plata va ser un premi compartit per Cori Blanc i el ja esmentat Vermut Miró Blanc; el Vinari de Bronze va ser pel Vermouth Yzaguirre Reserva Blanco.
Continuant amb la categoria de vermuts negres, el Vinari d’Or va ser per Cori Roig, del Museu del Vermut (com a entitat productora); el Vinari de Plata, per la Casa Mariol Vermut Negre; i, per últims, el Vinari de Bronze per Montseta, de Lisard Bellod.
El Vermut Musical
Un dels mitjants oficials de l’acte, Time Out Barcelona també ha participant als Premis Vinari dels vermuts quant a la recerca dels millors locals de vermut amb música. En aquesta línia, ha distingit el Bar Rufian del Poble Sec com a guanyador. Com ja es va fer en l’edició passada, es va demanar als lectors que fessin les seves propostes i posteriorment la redacció va escollir.
El Premis Vinari han estat organitzats pel diari digital VADEVI.cat, amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus, amb la col·laboració del Centre d’Art Cal Massó, el restaurant Vermuts Rofes, el Club del Bàrman, Gràfiques VARIAS i l’empresa terrassenca Sanmy-Geiser.