Text: Cristina Valls

Foto: Cedides


 
La Fira del Circ de Catalunya arriba a la capital del Baix Camp del 12 al 15 de maig  amb 28 companyies que oferiran més de 70 espectacles a peu de carrer i a diferents sales

Verticals, acrobàcies, contorsió, malabars, diàbolo, perxa xinesa, equilibri sobre ampolles, corretja aèria, funambulisme… Tot un espectacle amb emoció i art en moviment. I és que la ciutat de Reus torna a acollir un any més una altra edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Aquesta, però es tracta d’una edició especial, ja que es compleixen 20 anys de la seva trajectòria. Amb 70 representacions de 28 companyies diferents, enguany aquesta gran posada en escena promet focalitzar-se en l’art del malabars i augura moltes sorpreses.
Enguany l’organització aposta per internacionalitzar-se captant l’atenció de programadors i agents internacionals per posicionar la Fira com a “focus de propostes innovadores en el panorama del circ contemporani català i espanyol”. I és que la creació és una gran premissa amb la qual treballa l’organització d’El Trapezi. Es començaran a oferir residències a companyies artístiques per revifar l’autoria catalana en matèria de circ.
Els malabars
En aquesta edició es potenciarà l’art del malabar. Per tant, molts artistes reconeguts faran gal·la d’aquest talent.  És l’exemple dels Dulce Duca amb ‘Um belo dia’, una funció de malabars molt personalitzats; en el mateix camp, també es 13177187_1042766345812647_2294054083699397967_ntroba la companyia de Fernando Pose, ‘Malabarte’,’ amb l’expectacle ‘Bouncing’. Lluiran la tècnica clàssica de les 9 pilotes de rebot, una fita pròpia dels malabaristes amb més professionalitat; i, l’experimentada Compañía Nueveuno enfocarà el malabar des de la contemporeïtat amb ‘Sinergia 2.0.’.
D’altra banda, quatre companyies també exposaran uns muntatges de gran format com és el cas de Cabaret, a càrrec de Miquel Àngel Ripeu i Celso Pereira del grup de circ ‘eia’. Un altre acte també  serà ‘…Sodade…’ de Cirque Rouages amb equilibrisme i música en viu.
12987166_1031583576930924_2258883778287018722_nLlibre i mostra fotogràfica dels 20 anys
Amb motiu de la celebració dels 20 anys d’El Trapezi, des de l’organització es va confeccionar un llibre, ‘Els 20 elefants del Trapezi’, el qual aglutina un recull d’imatges del fotògraf oficial de la Fira del Circ de Catalunya, Tjerk van der Meulen, i uns escrits d’una vintena de  personatges que han estat estretament vinculats a la fira i que donen significat al Trapezi.
Acompanyat amb tot això, també hi haurà una exposició fotogràfica de la mà de Tjerk van der Meulen. La mostra de fotos fa un recull de dues dècades i s’exposarà a diferents establiments de Reus. D’aquesta manera, els ciutadans reusencs podran gaudir de l’esperit que omple els carrers en dies de fira. Tant Unió de Botiguers com El Tomb de Reus estan vinculats a la iniciativa d’exhibir les imatges, les quals estaran vinculades a un concurs. Els ciutadans hauran d’escollir quina de les imatges dels diferents establiments guanya el concurs a través de la xarxes socials de la fira.
Si voleu assabentar-vos de la programació d’aquest gran circ us poseu adreçar a la pàgina web de El Trapezi.