Text: Cristina Valls

Foto: Cedida


Reus va acollir el passat dilluns, 2 de maig, la segona edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans en el Centre d’Art Cal Massó. Allà es va dur a terme el certamen de tast i avaluació de vins aromatitzats amb herbes, procedents de diversos punts de Catalunya com ara la Terra Alta, l’Empordà i el Priorat. Aquest dilluns, 9 de maig, a partir de les 11.30 hores es lliuraran els Premis als millors vermuts d’aquest 2016 al Restaurant Vermuts Rofes, ubicat al carrer de Sant Vicenç.
L’acte de lliurament de premis serà presentat per l’humorista Toni Albà. Els participants, membres del jurat, autoritats locals i patrocinadors del concurs també assistiran a l’esdeveniment. Les categories entrades a concurs són el vermut blanc, el vermut vermell i el vermut reserva. A més, també s’entregarà el premi al Millor Vermut Musical, que ha organitzat un dels mitjans oficials del certamen, Time Out, i que guardonarà al Bar Rufián de Barcelona. El concurs també inclourà la participació de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Promoció de la Ciutat, Montserrat Caelles; El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; i els responsables del concurs, Salvador Cot, editor del Grup Vinari; i Eva Vicens, directora dels Premis Vinari.
Per concloure la cita, es podrà fer un tast dels vermuts guanyadors amb un acompanyament de còctels, elaborats per a l’ocasió des del Nykteris Coctail Bar de Girona -en representació de l’Associació Club del Bàrman ABE de Catalunya-. Mariona Vilanova, el prepararà en directe i el servirà a tots els assistents.