New Volvo XC40 - exterior

Tecnología nòrdica

Amb una proposta Premium, Volvo Cars presenta el tercer automòbil tipus crossover de la seva gamma

Ramon Ortiz

Nou Volvo XC40 – interior

Els crossover ja no són una moda, són una part fonamental de la gamma de qualsevol constructor. Volvo no és una excepció i presenta el seu tercer model, el compacte XC40. Tant per fora com dins aporta un disseny nou, creatiu i diferent. Incorpora les darreres evolucions de les tecnologies de seguretat, connectivitat i infoentreteniment de la marca. Destaca el sistema connectat Sensus, centrat al voltant d’una gran pantalla tàctil d’orientació vertical, fàcil de fer servir i intuïtiva.

Entre els equipaments de seguretat i assistència al conductor es troben el sistema Pilot Assist, City Safety, atenuació i protecció en cas de sortida de la calçada, alerta d’encreuament amb fre automàtic i la càmera de 360º encarregada d’ajudar els conductors a estacionar.

Ofereix un habitacle de cinc places i un maleter de 460 litres de capacitat, ampliables a un màxim de 1.336 litres

El nou XC40 s’ofereix amb motors de quatre cilindres i dos litres. El D4 dièsel desenvolupa 190 cavalls, permet assolir 210 km/h i accelerar de 0 a 100 km/h en 7,9 segons. El consum és de 5 l/100 km i les emissions de CO2, de 133 g/km. El benzina T5 té 247 cavalls (0-100 km/h en 6,5 segons, 230 km/h i 7,1 l/100 km). El canvi és automàtic de vuit relacions i incorporen la tracció integral AWD de Volvo. Més endavant arribarà una versió híbrida i una altra 100% elèctrica.

Disponible en acabats Momentum i R-Design, l’XC40 incorpora de sèrie advertència de canvi de carril, control de descens de pendents, detecció de vianants i ciclistes City Safety, reconeixement de senyals, ajust lumbar elèctric per als seients davanters, control de velocitat de creuer, tapisseria parcial de cuir, il·luminació LED, comandament multifunció en el volant, etc. La terminació R-Design afegeix detalls com xassís sport, tubs d’escapament dobles integrats o pedals esportius.