Intel·ligència artificial

Toyota ha desenvolupat tres prototips de propulsió elèctrica que avancen com els automòbils i que podran entendre i aprendre del conductor

Ramon Ortiz

concept-i_series_3Toyota ha presentat la sèrie de prototips Toyota Concept-i, que representa la visió de futur d’una mobilitat social en la qual, mitjançant la intel·ligència artificial, els automòbils podran entendre i aprendre del conductor, a fi que les persones i els vehicles puguin col·laborar.

A més del Toyota Concept-i, presentat recentment, s’han afegit un petit vehicle de mobilitat universal (Toyota Concept-i RIDE) i un vehicle de mobilitat per a zones de vianants (Toyota Concept-i WALK). Els tres prototips responen a l’estratègia de Toyota ‘Fem avançar el món a partir d’aquí. Més enllà del motor’.

La sèrie de prototips Toyota Concept-i aspira a convertir-se en un aliat del conductor, que el pugui entendre i créixer al costat del mateix com a aliat irreemplaçable. La tecnologia central comuna de la sèrie Toyota Concept-i és un sistema que entén a les persones (aprenentatge) i aplica la intel·ligència artificial per reconèixer emocions i determinar les preferències del conductor.

L’Agent d’Intel·ligència Artificial possibilita una gran comunió amb el conductor per assolir una mobilitat segura i entretinguda

La tecnologia que entén a les persones i la tecnologia de conducció automatitzada es combinen per portar el conductor a la seva destinació sa i estalvi i infondre tranquil·litat (protecció).

concept-i_series_9D’altra banda, combinant la tecnologia amb l’agent d’intel·ligència artificial, serà possible arribar a un punt de desenvolupament en què es puguin anticipar les sensacions del conductor, el que donarà lloc a noves experiències de passió al volant (inspiració).

Per oferir noves experiències s’ha afegit un vehicle petit de mobilitat universal i un model de mobilitat per a zones de vianants que fa possible la lliure circulació en el mateix espai que els vianants.