EL NOU A110 OFEREIX ESTÈTICA RETRO AMB TECNOLOGIES ACTUALS

Alpine torna al mercat per la porta gran. El llançament de l’A110 ha suposat un autèntic esdeveniment: el record dels mítics Alpine creats l’any 1955 perdura amb més força que mai

Per Ramon Ortiz

La marca Alpine va ser adquirida per Renault el 1973 i es va iniciar una etapa plena d’èxits esportius, tant en ral·lis com en circuits. Ara, en el seu retorn al mercat, l’A110 es defineix com un sport coupé modern i elegant. Amb 4,18 m de llargada, la seva estètica rendeix tribut al model original, destacant la finestra del darrere d’idèntic format, els flancs de les portes, la distribució dels fars, les formes del capó, etc. Alpine aposta per oferir un interior d’elevada qualitat, utilitzant materials com el cuir, Alcántara, alumini i carboni.
En l’apartat dinàmic, Alpine fa una decidida aposta pel dinamisme, agilitat i eficàcia. Per aconseguir aquests objectius, adopta una estructura lleugera amb un 96% d’alumini, combinada amb un motor central-posterior. S’ha aconseguit un centre de gravetat molt baix i un pes total molt lleuger, 1,1 tones.

LA SEVA LLEUGERESA PERMET GAUDIR DE GRANS EMOCIONS EN LA CONDUCCIÓ SOBRE CARRETERES VIRADES


El motor és extraordinari. Equipa un bloc de 4 cilindres en línia turboalimentat, de 1,8 litres, capaç d’oferir 252 cavalls i el canvi de marxes és automàtic de doble embragatge, amb set relacions. El conductor disposa d’un selector de modes de conducció (Normal, Sport i Track) adaptables a diferents situacions. La seva utilització permet gaudir de diferents sons d’escapament i modifica la gestió del motor, el tacte de la direcció i la resposta de la caixa de canvis.
La conducció de l’Alpine A110 és apassionant. Al mode de conducció més esportiu i radical, el coupé francès mostra la seva extraordinària energia, acompanyada del fantàstic so procedent del seu sistema d’escapament.

ALPINE A110 drive tests a Aix-en-Provence