Minimalista i tecnològic

Land Rover augmenta la seva oferta amb un automòbil de disseny elegant i interior minimalista. Aporta tecnologies innovadores al servei del confort i la seguretat, amb el refinament més exclusiu i luxós

Ramon Ortiz

velar (2)L’any 1969, Land Rover va desenvolupar un prototip al que va denominar Velar. Aquest vehicle va servir com a laboratori de proves del mític Range Rover, que arribaria al mercat un any després. Ara, el fabricant de Solihull recupera la denominació Velar per al seu nou model, el quart de la família Range.

Dotat d’una estilitzada carrosseria, té un llargada de 4,8 metres i es posiciona per sota del Range Sport i per sobre de l’Evoque. Gràcies a una distància entre eixos de 2,87 metres i al seu estudiat disseny interior, els ocupants gaudeixen d’una generosa habitabilitat i el maleter ofereix un volum útil de 673 litres. Al seu seductor disseny exterior destaquen les manilles de les portes, que s’amaguen un cop iniciada la marxa per proporcionar una millor aerodinàmica.

Proposa una impactant imatge, una silueta aerodinàmica i un interior de disseny minimalista amb excel·lent qualitat d’acabats

velar interiorPer al seu llançament, l’oferta mecànica del nou Velar inclou un total de sis motors. La versió d’accés a la gamma és un dièsel Ingenium 2.0 de 180 cavalls, que té unes emissions de CO2 de 142 g/km. Com a opcions intermèdies se situen les versions dièsel de 240 i 300 cavalls de potència, i un motor benzina de 250 cavalls. Finalment, la firma britànica ofereix el model amb més rendiment, un bloc benzina sobrealimentat de tres litres V6, que rendeix una potència màxima de 380 cavalls i que accelera de 0 a 100 km/h en 5,7 segons.

Els models de 6 cilindres incorporen de sèrie suspensió pneumàtica i, entre les característiques tecnològiques del Velar que el converteixen en un model exclusiu, figuren tecnologies com els fars ultrafins Matrix-làser LED o el nou sistema de infoentreteniment Touch Pro Duo, que disposa de dues pantalles tàctils.

velar (4)La carrosseria del Velar ha estat feta amb un alt contingut d’alumini, proporcionant una estructura rígida i a la vegada lleugera que augmenta la eficiència i l’agilitat dinàmica sobre qualsevol tipus de superfície. Les capacitats tot terreny d’aquest vehicle són extraordinàries, gràcies a la tracció a les quatre rodes proporcionada per la tecnologia Intelligent Driveline Dynamics i al bloqueig dinàmic del diferencial posterior.

Altres tecnologies de tracció com el Terrain Response 2, o els controls All Terrain Progress, Low Traction Launch, Hill Descent o Gradient Release són els encarregats de proporcionar les millors possibilitats d’avanç, per molt complicat que sigui el terreny.