Evolució integral

Opel evoluciona la seva berlina Insignia per situar-la entre les millors opcions del segment. Amb motors de fins a 260 cavalls, dinamisme i luxe són els seus millors arguments

Ramon Ortiz

opelLa nova generació de l’Opel Insígnia evoluciona en tots els seus apartats i adopta nova denominació: Grand Sport per al sedan i Sports Tourer per al familiar. D’aquesta manera, Opel emfatitza el salt del cotxe cap a les berlines de representació, situant-se a l’alçada dels models del segment premium, i reforçant el seu caràcter esportiu.

Gràcies a la seva nova arquitectura, que aporta una rigidesa torsional un 9% superior i una notable millora en termes d’eficiència espacial i dinàmica de conducció, la berlina alemanya aconsegueix més espai enrere i un significatiu estalvi de pes, xifrat en 175 quilos menys a la berlina i 200 quilos en el familiar, tot i que la carrosseria -alleugerida en 60 quilos- és més gran i arriba als 4,89 metres de llargada.

Les innovacions estètiques introduïdes al seu frontal transmeten una superior sensació d’amplada

La posició de conducció s’ha modificat per millorar el feedback del conductor, que va assegut 30 mm més baix. El del passatger també va ubicat 23 mm més baix -els seients compten amb certificació d’ergonomia AGR per esquena saludables-, mentre que l’espai per als genolls enrere augmenta en 25 mm. Pel que fa a capacitat de maleter, arriba als 490 litres, amb un màxim de 1.450 litres, que augmenten fins els 1.665 a l’Sports Tourer.

opel (2)A l’equipament figuren elements com la càrrega inductiva per al mòbil, els serveis Opel OnStar o un punt d’accés WiFi 4G LTE per a 4 dispositius alhora. La gamma de motors benzina preveu un nou bloc 1.5 Turbo de 140 i 165 cavalls i més endavant un 2.0 Turbo amb 260 cavalls, tracció AWD i transmissió seqüencial de 8 relacions. La família dièsel es composa d’un 1.6 CDTi de 110 o 136 cavalls, i un 2.0 CDTi de 170 cavalls. Les caixes de canvi poden ser manuals o automàtiques, ambdues de 6 velocitats. La reducció d’alçada del vehicle es tradueix en un comportament àgil, suau i responsiu.