LA MARCA ALEMANYA OFEREIX UNA EXTENSA GAMMA DE VEHICLES ECOLÒGICS

Opel ofereix al mercat una àmplia gamma de vehicles amb funcionament amb AutoGas (GLP per a automoció) produïts i garantits per la marca alemanya. La gamma Opel Ecotec GLP està formada pels models ADAM, Opel Corsa i Opel Mokka X

Per Ramon Ortiz

 

Opel Mokka X

Opel és una marca de referència en el mercat dels vehicles que poden funcionar amb GLP. La seva gamma bifuel benzina/GLP és una de les més completes del mercat. L’AutoGas és el carburant alternatiu més utilitzat al món: 26 milions de vehicles a nivell mundial, 15 milions a Europa i més de 70.000 a l’estat espanyol. El Pla VEA (Estratègia d’Impuls del vehicle amb Energies Alternatives) preveu que es quintupliquin en tres anys i arribi als 250.000 vehicles, l’any 2020.
Davant d’altres combustibles, l’AutoGas ofereix avantatges ecològiques, econòmiques, d’autonomia i per a l’usuari, ja que el preu de l’AutoGas és aproximadament un 50% més barat que la benzina. També, el manteniment dels vehicles GLP és més econòmic ja que la combustió de l’AutoGas no deixa residus, minimitzant les avaries i atorgant major durada del motor.
La DGT classifica als vehicles d’AutoGas com ECO. Per aquest motiu, poden circular i estacionar sense limitacions pel centre de les ciutats, fins i tot en períodes de restriccions al trànsit per alta contaminació. A més, es beneficien d’una reducció del 75% en l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) durant els 6 primers anys i una reducció del 20% en les zones de Servei d’Estacionament Regulat (SER).
Els vehicles propulsats per AutoGas contribueixen a reduir la contaminació, ja que les emissions de CO2 són fins a un 15% menors que els de benzina, les emissions de NOx són fins a un 70% inferiors respecte al dièsel, pràcticament no emet partícules i redueix els nivells de soroll en un 50% respecte al dièsel. A més, les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle són menors que els del gas natural comprimit.

EL SISTEMA GLP DELS OPEL ESTÀ INSTAL·LAT DE FÀBRICA, UNA SOLUCIÓ QUE PROPORCIONA UN PLUS DE QUALITAT

Als vehicles Opel, el sistema de GLP està integrat en el vehicle; per exemple, el dipòsit de combustible queda completament ubicat a l’espai per a la roda de recanvi. La garantia d’un alt nivell de rendiment i un confort en la conducció estan basats en una tecnologia plenament desenvolupada. La possibilitat de funcionar amb dos combustibles per separat assegura una autonomia de marxa de fins a 1.400 km.
La gamma GLP que Opel ofereix consta de tres models que satisfan les necessitats de tot tipus de clients dirigits a públics molt diferents, per disseny i prestacions. L’oferta està formada per l’ADAM amb motor 1.4 de 87 cavalls, el Corsa de cinc portes amb el motor 1.4 de 90 cavalls i el Mokka X amb un motor 1.4 Turbo de 140 cavalls.