El compacte Mazda3 disposa d’una nova versió equipada amb un modern motor diésel 1.5 SKYACTIV-D. Desenvolupa 105 cavalls, el consum homologat és de 3,8 l/100 km (4,3 l/100 km de consum urbà i 3,5 l/100 km de consum interurbà) i compleix amb la norma Euro 6, amb emissions de 99 g/km de CO2. Aquesta mecànica permet arribar als 185 km/h de velocitat màxima i accelerar de 0 a 100 km/h en 11 segons. Una altra característica és la seva baixa relació de compressió i el seu turbocompressor de geometria variable, petit i lleuger.
La tecnologia Natural Sound Smoother redueix la sonoritat i les vibracions del motor, proporcionant una conducció més agradable. Incorpora també un intercooler per refrigerar els gasos d’escapament i optimitzar el consum. Aquest motor s’ofereix en les dues carrosseries del Mazda3, el compacte de cinc portes i l’Sportsedan de quatre portes.
Disponible en acabats Style i Luxury, el Mazda3 és un referent en seguretat. Pot equipar la tecnologia i-Activesense, per mitjà de la qual uns sensors de radar minimitzen el risc de patir un accident i ajuden a reconèixer perills potencials. Es disposa d’avís d’obstrucció davantera, assistència de frenada en ciutat, alerta de canvi involuntari de carril, assistent de canvi de carril, control de creuer adaptatiu, frenada d’emergència, control de llums de llarg abast o sistema d’il·luminació frontal adaptativa.