All-New Nissan Micra - Energy Orange

Ciutadà de nova generació

La cinquena entrega del Nissan Micra presenta una imatge atlètica, un disseny intel·ligent, equipaments tecnològics i una oferta de potents motors, de baixa cilindrada per afavorir l’ecologia

Ramon Ortiz

Amb tres dècades d’història i més de 3,5 milions d’unitats venudes, la nova generació del Nissan Micra representa un canvi d’estratègia: és un vehicle totalment nou, tant en la seva imatge com en els seus elements mecànics. Es tracta d’una re definició completa d’un vehicle que ha estat concebut pensant en les preferències del client europeu.

Amb una llargada de 3,99 metres i construït sobre la plataforma V de Nissan, la cinquena generació del Micra exhibeix una imatge escultural, atlètica i amb un disseny d’alt grau emocional que es pot combinar amb deu colors de carrosseria, tres d’ells exclusius. Destaquen elements com la línia inclinada del sostre, les manetes del darrere integrades en el pilar C o els fars del darrere amb forma de bumerang.

Proposa una atractiva gama de colors, destinada a guanyar adeptes entre el públic de mentalitat jove

L’interior del vehicle japonès estableix nous referents gràcies al seu disseny intel·ligent, mostrant-se especialment brillant en ergonomia. El seient del conductor està ubicat en posició baixa i disposa d’ajustos, el volant és ajustable en alçada i inclinació, la direcció és ajustable en duresa i els seients davanters poden disposar d’un detector de fatiga. Una pantalla tàctil de 7 polzades i un sistema de navegació 3D per satèl·lit completen un molt atractiu conjunt.

El nou Micra destaca per les cotes interiors d’habitabilitat i per una generosa superfície de vidre que garanteix lluminositat i sensació d’espai. De formes rectes i molt aprofitables, el maleter ofereix 300 litres de volum útil i s’ha posat especial atenció en reduir els sorolls a la cabina del vehicle.

Els motors del Micra es basen en tecnologies downsized, fent ús de baixes cilindrades per afavorir l’ecologia, però sense renunciar al dinamisme. Nissan ofereix un propulsor benzina 3 cilindres de 0.9, turboalimentat, amb potència de 95 cavalls: el seu consum homologat és de 4,8 l/100 km i emet 107 grams/km de CO2. L’opció dièsel és un motor 1.5 dCi de 90 cavalls, amb consum de 3,7 l/100 km i CO2 de 97 grams. En breu serà el torn d’un motor benzina atmosfèric 1.0, de 75 cavalls.

Amb el sistema Nissan Intelligent Mobility, el nou Micra s’erigeix com un referent del segment B en matèria de seguretat. Aquest pack incorpora sistema d’alerta i prevenció de canvi de carril, sistema anticol·lisió frontal intel·ligent, reconeixement de senyals de tràfic, assistent de llums en carretera, càmera de visió 360º i control d’angle mort.

Creixen també altres possibilitats d’equipament i, per exemple, estrena un sistema de so Bose Personal -de sèrie a l’acabat Tekna- que incorpora altaveus integrats en el reposacaps del seient. El NissanConnect engloba les funcions de confort i entreteniment i es disposa de sistema de navegació 3D per satèl·lit