Un SUV ecològic

Mini presenta el seu primer model híbrid, el Countryman SE. Es tracta d’un automòbil que disposa de fins a 40 km d’autonomia elèctrica i que necessita un màxim de 3h i 15m per fer una recàrrega completa

Ramon Ortiz

mini (4)La nova generació del Mini Countryman disposa d’una important novetat, com és una versió híbrida endollable. És el primer híbrid endollable de Mini i confirma la tendència que cada nou model, en els propers anys, tindrà una versió amb aquesta ecològica tecnologia. Aquest model ha crescut respecte a l’anterior generació i gaudeix ara de més espai interior i superior capacitat de maleter.

El Countryman ES ofereix la possibilitat d’utilitzar només electricitat per desplaçar-se i es converteix així en un SUV pioner per la seva eficiència energètica. Acredita un consum de 2,3 l/100 km i unes emissions de CO2 de 52 g/km. Gràcies a un motor de tres cilindres de benzina i un altre motor elèctric que transmet la potència a les rodes del darrere, té una potència total de 224 cavalls. L’autonomia elèctrica és d’uns 40 km.

Amb un consum de tan sols 2,3 l/100 km, es pot carregar a casa i a estacions de recàrrega pública

mini (3)Amb una llargada 4,30 metres, disposa d’un maleter de 450 litres, un guany significatiu, demostrant que és un vehicle amb una filosofia més familiar. Entre els canvis estètics destaquen modificacions a elements com els grups òptics, les llantes, les barres del sostre o les sortides d’escapament.

En el tràfic diari, un control de conducció intel·ligent ofereix una interessant experiència de conducció híbrida: el motor elèctric s’activa al principi, generant una arrencada molt enèrgica i totalment silenciosa i quan s’arriba a una velocitat de conducció de 80 km/h, el motor de combustió s’activa de forma suau. El botó eDRIVE permet al conductor continuar conduint només amb el motor elèctric un cop assolit aquest punt si ho prefereix i amb el mode MAX eDRIVE arriba als 125 km/h, lliure d’emissions. L’energia elèctrica s’emmagatzema en una bateria de ions de liti situada sota el seient del darrere.

mini (2)