Mercedes ja té a punt l’EQV, segon model elèctric de la marca després del SUV de luxe EQC. D’alta polivalència i funcionalitat, es tracta del primer gran monovolum premium 100% elèctric del mercat

Per Ramon Ortiz 

Mercedes-Benz és un constructor que aposta sempre per la innovació i per buscar solucions satisfactòries per cada necessitat. Les famílies nombroses disposen ara d’una excel·lent opció de mobilitat neta, amb el primer monovolum elèctric del mercat, l’EQV.

Amb dues llargades de carrosseria disponibles, 5,14 i 5,37 metres, ofereix múltiples aplicacions pràctiques: en l’àmbit privat, per exemple, les famílies nombroses es beneficien d’incomptables configuracions de seients per a set i fins a vuit ocupants i de gran espai de ca`rrega, fins 1.030 litres. Altres versions, amb una distribució de sis butaques individuals, el converteixen en un exclusiu, confortable i silenciós vehicle de representació per transfer de VIPs.

Disposa d’una autonomia de fins a 405 km i es pot recarregar en un 80% en menys de 45 minuts

Aquest MPV elèctric de Mercedes-Benz disposa d’una autonomia aproximada de 405 km. La potència màxima de la seva mecànica és de 150 kW (204 cavalls) i la seva velocitat màxima està autolimitada a 160 km/h.

El monovolum alemany està equipat amb un carregador refrigerat per aigua amb una capacitat de 11 kW per a la càrrega en preses de corrent altern AC a la llar, o en estacions de càrrega públiques. A més, pot carregar-se en una estació de càrrega ràpida i en menys de 45 minuts és possible recarregar la seva bateria fins al 80%.

El motor elèctric i la transmissió, una relació de canvi fixa, estan situats en l’eix davanter -amb la connexió de càrrega al lateral del para-xocs- formant una unitat compacta. La bateria de ions de liti, amb una capacitat de 90 kWh, es troba sota del pis del vehicle en una posició baixa i centrada que comporta un efecte positiu, tant pel comportament dinàmic com per l’habitabilitat interior.