Perfecció suprema

El líder del segment superior del mercat dona un nou pas cap a la conducció autònoma i estrena una nova gamma de potents i eficients motors

Ramon Ortiz

La nova generació del Mercedes Classe S atresora una combinació única d’experiència i tradició amb les solucions mecàniques i tecnològiques més innovadores i avançades de la indústria. Aquest excepcional vehicle proposa una gamma totalment nova de motors més eficients, un confort superior per als seus passatgers i una important evolució del concepte Intelligent Drive, amb noves funcions de conducció autònoma.

Mercedes avança un pas mes cap a la conducció autònoma de la mà de l’assistent actiu de distància Distronic i l’assistent actiu de direcció. Aquests dispositius ajuden al conductor de forma encara més confortable a mantenir la distància de seguretat i el guiat del vehicle.

La profunda renovació ofereix un confort extraordinari i permet a la firma alemanya reforçar el seu lideratge tecnològic

Primícia mundial és el control de confort ENERGIZING, un equip opcional que connecta entre si diferents sistemes de confort com la climatització, la llum d’ambient i les funcions de massatge o ambientació musical.

Al capítol mecànic, la nova oferta de propulsors ofereix tres nous blocs, dos de sis cilindres en línia, tant dièsel com de benzina, així com un motor V8 biturbo de 4.0 litres. En dièsel hi ha dos nivells de potència: S 350 d 4MATIC, amb 286 cavalls i S 400 d 4MATIC, amb 340 cavalls. La potència augmenta un 10% respecte al model anterior i el consum es redueix en un 7%.

La gamma de benzina està confiada als models S 450 de 367 cavalls i S 500 de 435 cavalls. Per la seva banda, el motor biturbo que mou al S 560 de 469 cavalls redueix en un 10% el consum, gràcies a la nova funció de desconnexió de cilindres. Les variants esportives d’altes prestacions AMG S 63 i AMG S 65 arriben als 612 i 630 cavalls. Un V12 de 6 litres, amb 530 cavalls equipa a l’S 600, i amb 630 cavalls s’encarrega de moure el Maybach S 650.

Advertisement
Advertisement