Proposta trencadora

La firma coreana Kia ja té configurat el seu crossover destinat al segment B-SUV. Es diu Stonic i té tots els ingredients per ser un rotund èxit als mercats europeus

Text Ramon Ortiz

stonicL’arribada de l’Stonic suposa per Kia un model de vital importància en un dels segments que ha experimentat un creixement més ràpid al mercat europeu. Els models del segment B-SUV registren 1,1 milions de matriculacions anuals a Europa i conformen actualment un 7% del mercat. Està previst que aquesta xifra augmenti fins a superar els 2 milions de vendes anuals, l’any 2020.

Aquest model urbà de Kia, que arriba al mercat durant el tercer trimestre de l’any, proposa una carrosseria que combina línies horitzontals amb superfícies esculpides més suaus rematades, un sostre estil “targa”, la característica graella “tiger nose” de Kia i unes noves òptiques esquinçades. El nou Stonic serà a més el model de la marca amb més possibilitats de personalització, ja que disposarà de fins a vint combinacions de dos colors i una gamma de cinc tonalitats a escollir per al sostre.

El Kia Stonic disposa d’una capacitat de maleter de 352 litres, amb un versàtil i pràctic pis en dos nivells

stonic (2)L’interior ha estat dissenyat seguit les tendències dels conductors europeus, amb especial atenció als apartats de tecnologia i ergonomia. També han estat configurats a l’estil europeu elements com la direcció i la suspensió, generant una resposta al volant immediata i reaccions estables.

Mecànicament l’Stonic oferirà una gamma de motors benzina i dièsel eficients, lleugers i de mida reduïda combinables amb una caixa del canvi manual o automàtica. Entre les opcions de benzina es podrà optar per un bloc 1.0 T-GDI d’injecció directa de 120 cavalls, així com pels atmosfèrics MPI de injecció multipunt, de 1,25 o 1,4 litres. Un eficient dièsel d’1,6 litres completa l’oferta, amb el nivell d’emissions més baix de la gamma.

stonic interior