Qüestió de confiança

L’automobilística coreana debuta al segment de les berlines esportives amb l’Stinger, un model concebut per guanyar prestigi i imatge de marca

Ramon Ortiz

Kia Stinger - studio exterior 4Kia manté el seu ritme de nous llançaments, per tal de completar encara més la seva extensa i atractiva oferta d’automòbils. Ara és el torn d’una nova berlina que es diu Stinger. No pretén ser un model de volum: el seu impacte es mesurarà per la capacitat de servir per millorar la imatge de la marca i pel canvi que pugui aportar en la percepció de la mateixa. En definitiva, Kia busca un reconeixement d’acord amb la qualitat i fiabilitat mostrada pels seus productes.

L’Stinger és un vehicle d’indubtable atractiu, amb les clàssiques proporcions d’un Gran Turisme. Té una llargada de 4,83 m que permet gaudir de gran capacitat interior i d’un maleter que supera els 400 litres de volum útil. Per tant, el seu objectiu és oferir el màxim confort i bones prestacions en un automòbil luxós.

Kia ha aconseguit una potent personalitat estètica, combinada amb unes qualitats dinàmiques molt elevades

Al seu interior destaca un quadre de comandament d’inspiració aeronàutica i els materials projecten sempre sensació de qualitat i elegància. La terminació GT afegeix detalls d’alumini i entapissats interiors en pell natural de color vermell.

La imatge exterior de l’Stinger es veu reforçada per equipaments com fars LED, difusor posterior integrat, dobles tubs d’escapament, llantes de fins a 19 polzades, etc.

Tres són els motors disponibles: un dièsel CRDI de 2,2 litres i 200 cavalls, i dos benzina T-GDI, un quatre cilindres de 255 cavalls i un 3.3 V6 biturbo de 370 cavalls que accelera de 0 a 100 km/h en 4,9 segons i arriba als 270 km/h. Per tal de satisfer als conductors més exigents, la posada a punt del vehicle ha estat feta al circuit de Nürburgring. El nou Stinger està disponible, segons la versió escollida, amb tracció davantera o bé amb tracció total.