Un híbrid amb estil

Kia reforça la seva oferta d’automòbils d’estil crossover amb el nou Niro de mides compactes i equipat amb una mecànica híbrida

La firma coreana Kia continua millorant la seva gamma de vehicles. Entre d’altres, l’objectiu és reduir en un 25% el consum dels seus cotxes l’any 2025. Ara és el torn del Niro, que combina un motor benzina 1,6 litres de 105 cavalls i un elèctric de 44 cavalls. Un nou model que ofereix una atractiva mescla entre un SUV i un automòbil compacte, ple de bons arguments i entre els quals destaquen les tecnologies ecològiques i el disseny. El sistema híbrid del nou Niro està format per un motor de benzina 1.6 GDI de quatre cilindres que ofereix una potència de 105 cavalls, combinat amb un motor elèctric de 44 cavalls, alimentat per una bateria de polímer de ions de liti.

La bateria destaca per la seva lleugeresa i eficiència: pesa 33 quilos, pot regenerar energia en les fases de desacceleració i està situada sota el seient del darrere, sense afectar el volum del maleter, de 427 litres. La potència combinada del sistema és de 141 cavalls. El consum de combustible és de 3,8 litres en la versió equipada amb llantes de 16 polzades, amb emissions de CO2 de 88 g/km.

El nou Kia Niro disposa d’una caixa del canvis seqüencial de sis velocitats. Es tracta del canvi de doble embragatge 6DCT que la firma coreana fa servir en altres models i que proporciona una resposta directa, suau i molt agradable per al conductor. Aquest canvi té un mode de conducció Sport per canviar manualment.

L’acabat Emotion incorpora un equipament molt complet amb clau intel·ligent, control de creuer adaptatiu, navegador, càmera posterior…

Un altre element destacat del nou Niro és el sistema d’ajuda a la conducció eficient Eco-DAS (Eco-Driving Assistant System). Combina dues tecnologies per a conservar i recuperar energia elèctrica en totes les situacions de conducció, aconsellant al conductor com ha d’accelerar o frenar. Incorpora també la darrera versió del sistema de infoentreteniment HMI de Kia, amb una pantalla tàctil de 7 o 8 polzades i navegador opcional.

El Niro és el primer model de Kia en incorporar sistema de connectivitat Android Acte, carregador sense fil i Apple CarPlay. En dispositius de seguretat destaquen l’assistència de frenada d’emergència, avís de canvi involuntari de carril, sistema d’assistència de manteniment en carril, detecció d’angle mort i una alerta de trànsit del darrere creuat.