Proposta amfibia

La firma coreana explora solucions de futur amb un atractiu buggy que pot avançar sobre l’aigua

Per Ramon Ortiz

El concept car Hyundai Kite amaga sota la seva impactant estampa una interessant declaració d’intencions. Nascut per atreure les mirades dels aficionats que assisteixen als salons automobilístics, aquest prototip sorprèn per la seva amfíbia naturalesa tècnica. Amb ell, la firma coreana intenta posar èmfasi en la seva incondicional estratègia de creixement a Europa. Per això, ha apostat per desenvolupar-lo conjuntament amb l’Institut Europeu de Disseny (IED), una prestigiosa escola italiana amb seu a Torí.

EL KITE ÉS UN REFERENT VISUAL I TECNOLÒGIC QUE MARCARÀ PAUTES D’ALGUNS MODELS FUTURS DE HYUNDAI

Conscient que la imatge dels automòbils segueix sent el factor de compra més important, Hyundai ha buscat una aliança que els permeti connectar adequadament amb les preferències estètiques dels clients europeus. Gràcies a la profunda transformació experimentada per l’empresa, el 85% dels cotxes venuts a Europa han estat dissenyats, posats a punt i fabricats al Vell Continent, considerada com la regió més exigent del planeta amb els automòbils, en termes de qualitat i comportament.
El Kite és un exemple del treball de futur que fa Hyundai. En condicions d’ús normals, és un buggy de dues places pensat per gaudir de la conducció sobre sorra. Amb una estampa que combina aspectes atemporals i d’altres futuristes, equipa una mena de jet ski per desplaçar-se al mar. Per complir amb la seva doble genètica, disposa de dos sistemes diferents de propulsió. D’una banda, compta amb quatre motors elèctrics, muntats en cadascuna de les rodes, per circular a terra ferma. Però quan entra a l’aigua, es desplaça gràcies a l’adopció d’una turbina.